Nummerbehoud regelen

Wanneer je van plan bent om over te stappen naar een andere provider, bijvoorbeeld van T-Mobile naar KPN, kun je ervoor kiezen om jouw huidige nummer te behouden. Handig, zo hoef je niet je familie, vrienden en kennissen je nieuwe nummer te geven. Het maakt voor nummerbehoud niet uit of je een prepaid, sim only abonnement of een abonnement met telefoon gebruikt. Om dubbele kosten te voorkomen moet je rekening houden met de opzegtermijn van jouw huidige contract, anders betaal je een tijd lang voor twee contracten. Op het moment dat jouw huidige contract afloopt en het mobiele nummer nog actief is, kan nummerbehoud plaatsvinden.

 

Wanneer de Telecombinatie winkel jou belt voor het maken van een afhaalafspraak, kun je nummerbehoud aanvragen. De medewerker van de betreffende winkel zal vervolgens de procedure in gang zetten. Houd wel je simkaart- en klantnummer van je huidige provider bij de hand, want deze hebben wij nodig om jouw nummerbehoud aan te vragen.

 

Let op: een overstap van KPN naar Hi en andersom wordt gezien als een verlenging, omdat dit merken zijn van hetzelfde netwerk. Dit geldt ook voor het overstappen van Vodafone naar Sizz en andersom.