Na de S9 nu de Samsung Galaxy S10? De laatste geruchten

Samsung presenteert deze maand het nieuwste paradepaardje uit de Galaxy-lijn! Op 20 februari zal het nieuwe toestel, dat naar alle waarschijnlijkheid S10 zal heten, worden gepresenteerd en kan het publiek kennismaken met de nieuwe standaard op smartphone-gebied. De geruchtenmolen omtrent de S10 draait momenteel natuurlijk overuren; hoogste tijd dus om de voornaamste verwachtingen voor je op een rij te zetten.

Drie modellen: S10e, S10 en S10 Plus

Naar alle waarschijnlijkheid zal Samsung niet een, niet twee, maar drie versies van de S10 presenteren deze maand! Hierbij zit het voornaamste verschil ‘m natuurlijk in de schermgrootte. De kleinste, waarschijnlijk genaamd de S10e, heeft een 5.8-inch scherm, gevolgd door de S10 met een 6.1-inch scherm en tot slot de Galaxy S10 Plus met een scherm van 6.4-inch. Er bestaat een mogelijkheid dat Samsung later dit jaar een nog vierde versie van 6.7-inch zal onthullen genaamd de S10X, maar daar is nu nog veel onduidelijkheid over.

Scherm: Infity-O Amoled met vingerafdrukscanner

Goed nieuws: de beeldschermen op de nieuwe Galaxy’s worden naar verhouding groter! Samsung heeft er voor de S10 namelijk voor gekozen het Infinity-scherm, met zwarte randen aan boven en onderzijde te verruilen voor een Infinity O-display waarbij het schermgat voor de selfiecamera ín het scherm is geïntegreerd en dus: meer scherm op je telefoon. Samsung maakt voor alle uitvoeringen van de S10 gebruik van een Amoled-scherm, met als enige verschil dat het scherm op de S10e plat zal zijn, waar de twee grotere modellen de inmiddels welbekende gebogen schermrand krijgen. Bij de S10 en de S10 Plus zal de vingerafdrukscanner van de achterzijde verdwijnen en op de voorzijde in het scherm worden verwerkt.

Camera’s: dubbele selfiecam

Waar de S9 nog een enkele camera had, zullen op achterkant van de Samsung Galaxy S10 en S10 Plus maar liefst drie camera’s zitten: een 12 megapixel hoofdlens, een 16 megapixel groothoeklens en een 13 megapixel zoomlens. De voordeligere S10e moet het daarentegen achterop doen met ‘slechts’ twee camera’s van 12 megapixel. Aan de voorzijde van zowel de S10e als S10 pronkt een 8 MP selfiecamera. De S10 Plus zal zelfs een dubbele selfiecam krijgen en daarmee het totale aantal camera’s dus tot maar liefst vijf brengen.

Processor: de snelste smartphone van 2019?

De eerste tests wijzen uit dat de Samsung S10 nog weer een flinke stap sneller zal zijn dan zijn voorgangers. En dat is niet vreemd aangezien zij allen uitgerust zullen zijn met Samsungs nieuwe Exynos 9820 processor en draaien op het nieuwe Android 9 Pie. Dit tezamen maakt de S10 naar alle waarschijnlijk nog sneller dan de Huawei Mate 20 Pro, momenteel de snelste smartphone op de markt.   

Opslag: tot 1 TB intern geheugen

Ook op het gebied van interne opslag zal Samsung met de S10 de concurrentie goed op scherp zetten. Allereerst op het gebied van werk- of RAM- geheugen: waar dit bij de meeste toestellen standaard rond de 4 GB ligt, begint de S10 al met 6 GB tot wel 12 GB bij de meest luxe variant! Qua intern geheugen lijkt Samsung de gangbare 64 GB versie geheel losgelaten te hebben: de S10 begint standaard al met 128 GB geheugen tot maar liefst 1 TB bij de meest luxe uitvoering! Daar komt nog eens bij dat het geheugen, in tegenstelling tot bij concurrent Apple, met een sd-kaart natuurlijk nog verder is uit te breiden tot maximaal 2 TB.

Prijzen: €50,- duurder dan de S9

Ook dit is natuurlijk nog niet in cement gegoten, maar zoals het er nu naar uitziet zal de goedkoopste S10, de S10e met 6 GB/128 GB geheugen in Nederland €749,- gaan kosten. De twee uitvoeringen van de S10 kosten waarschijnlijk €899,- euro voor 6 GB/128 GB en €1149,- voor de 8 GB/512 GB versie. Het grootste model, de S10 Plus komt in drie varianten en kost: €999,- voor 6 GB/128 GB, €1249,- voor 8 GB/ 512 GB en €1499,- voor de 12 GB/1 TB versie. De S10 en S10+ worden daarmee vijftig euro duurder dan de S9 en S9+ bij hun introductie vorig jaar.

Het is nog even wachten tot de daadwerkelijke presentatie van de S10, maar hou tot die tijd onze site in de gaten voor de laatste geruchten of kom naar de winkel bij jou in de buurt en laat je informeren!