Slimme smartphone-alternatieven

In de hevige concurrentiestrijd tussen Apple en Samsung zou je haast vergeten dat er nog andere smartphonefabrikanten zijn… Zonde, want deze merken zijn met hun eigen unieke en innovatieve features ook zeer zeker de moeite waard. Wij stellen ze graag nog even aan je voor.

OPPO

OPPO is een Chinees smartphonemerk dat net als OnePlus en Realme onderdeel is van hetzelfde moederbedrijf. Het merk staat vooral bekend om een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding en innovatieve technieken. OPPO is het meest verkochte smartphone merk van China en één van de vijf grootste smartphonefabrikanten ter wereld. Begin maart 2021 heeft OPPO zijn doel aangekondigd om één van de beste fabrikanten en innovators op het gebied van slimme apparaten in Europa te worden. Meer weten over de smartphones van OPPO die verkrijgbaar zijn met Telecombinatie? Klik dan hier.

Xiaomi

Dit Chinese bedrijf is opgericht in 2010 en is naast Apple, Samsung en Huawei, uitgegroeid tot één van de grootste smartphone merken in de wereld. Mi, RedMi en Poco zijn namen waaronder Xiaomi smartphones verkoopt aan een groot publiek. Deze smartphones staan bekend om goede specificaties tegen een scherpe prijs. Xiaomi is nu ook verkrijgbaar bij Telecombinatie los of i.c.m. een KPN of Vodafone Zakelijk abonnement. Meer weten over ons aanbod Xiaomi smartphones? Klik dan hier.

Realme

Realme is één van de jongste en snelst groeiende smartphonemerken ter wereld. Het Chinese merk is opgericht in 2018 en was oorspronkelijk een sub merk van OPPO. Inmiddels opereert Realme grotendeels zelfstandig. Sinds 2019 is dit merk ook actief in Europa. De smartphones van Realme onderscheiden zich vooral met de betaalbare midrange toestellen, maar Realme verkoopt nu ook duurdere modellen die concurreren met de populaire toestellen van Samsung, Apple en Huawei. 

Sony

Het Japanse Sony heeft jarenlange ervaring met het maken van hoogwaardige beeld- en audioproducten. En dat zie je terug in hun telefoons! Hun krachtige en voordelige Android-smartphones, zoals de flagship Sony Xperia, staan namelijk bol van de technische snufjes zoals topkwaliteit luidsprekers, krasvrije HD-schermen en camera's met 4K functionaliteit. De smartphones van Sony hebben een stijlvol design en liggen lekker in je hand. Een goed alternatief voor de grote concurrenten.

Huawei

Huawei, is een Chinese smartphonefabrikant die hun naamsbekendheid heeft gebouwd op onder andere de Huawei Mate en Huawei P-series. Hun kwalitatief goede smartphones met aantrekkelijk design en een eerlijke prijs stijgen ook in Nederland snel in populariteit. De telefoons met Android besturingssystemen zijn eenvoudig in gebruik. Met meer dan 20 jaar ervaring weet Huawei inmiddels wat hun klanten willen en wensen: een hoogwaardig product tegen een goede prijs.

HTC

Ben je op zoek naar een goede telefoon in het lagere segment, dan is HTC mogelijk iets voor jou. De budgettoestellen van deze Taiwanese fabrikant hebben namelijk de kwaliteit van de grote jongens, maar tegen een schijntje van de prijs. Met hun goede camera’s, sterke behuizing, mooie en slanke ontwerp én krachtige processors zijn de telefoons van HTC perfect voor de smartphonegebruiker die een meer dan prima telefoon wil voor een meer dan schappelijke prijs.    

LG

Het Koreaanse LG maakt telefoons in ieder segment en prijsklasse: van high-end tot budgettelefoons  dus. LG staat vooral bekend om z’n krachtige telefoons met superieure OLED-schermen en hoogwaardige afwerking. Het is niet voor niets dat hun onderdelen ook door veel andere fabrikanten worden gebruikt. In hun ruim 20 jaar ervaring hebben zij meer dan 100 toestellen gelanceerd. LG heeft begin april 2021 aangegeven per direct te stoppen met de verkoop van smartphones. De LG smartphones in de markt zal het bedrijf wel nog twee jaar blijven ondersteunen. LG toestellen zijn niet meer beschikbaar bij Telecombinatie.