De beste smartphones of mobiele telefoons voor ouderen

Leeftijd mag nooit een reden zijn om niet van alle praktische functies van een 4G-smartphone te kunnen genieten. De tijd waarin je met een telefoon enkel kon bellen is voorbij. Smartphones worden steeds complexer, met veel technologische snufjes die ook voor ouderen zeer handig zijn in te zetten. Telecombinatie biedt een oplossing voor senioren, slechtziende en -horende klanten. Zoek je een mobiele telefoon met seniorenfunctionaliteiten zoals: grote knoppen of extra noodoproep-beveiliging, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Of je nu kiest voor een gebruiksvriendelijke smartphone, telefoon in staafmodel of een klaptelefoon, wij helpen je graag bij het vinden van een telefoon die bij jouw wensen past.

Afsprakenplanner Telecombinatie

Met een senioren-smartphone wordt ook wel vaak een mobiele telefoon voor ouderen bedoeld. Dat wil niet zeggen dat dergelijke toestellen alleen voor oudere mensen zijn. Een senioren-smartphone kan eigenlijk nuttig zijn voor eenieder die niet zo goed overweg kan met een smartphone. Toch hoef je je helemaal geen zorgen te maken want tegenwoordig zijn er heel wat bedrijven die hiermee rekening houden door simpele 4G-smartphones of senioren mobiele telefoons te produceren met extra SOS-beveiliging. We nemen je mee door de beste telefoonkeuzes per categorie:

Simpele smartphones voor senioren

Ben je op zoek naar een degelijke 4G-smartphone waarvan de toetsen iets groter zijn en de bediening eenvoudiger? Door te kiezen voor een senioren-smartphone kies je voor een toestel dat dezelfde kenmerken heeft als een gewone smartphone, alleen zijn de applicaties en bewerkingen iets meer vereenvoudigd. De letters en tekens worden echter voldoende groot weergegeven, de knoppen zijn ook groot en het geluid vrij sterk. Merken zoals Samsung, Apple, Xiaomi, Nokia en Doro bieden gemakkelijk te bedienen toestellen waarmee je gebruik kunt maken van applicaties zoals WhatsApp, Social Media en spelletjes.

iPhone SE (2020)

Als er één merk is dat al decennialang op gebruiksgemak focust, dan is het Apple. De iPhone SE is bijvoorbeeld een zeer geschikt toestel voor senioren vanwege zijn eenvoudige bediening, fysieke startknop en krachtige processor. Hierdoor is deze smartphone snel, kun je veel apps tegelijkertijd kan openen én is de iPhone SE gebruiksvriendelijk. In de instellingen kun je het lettertype en toetsenbord zo groot maken als je zelf zou willen. Daarnaast staan Apple telefoons bekend om de bescherming tegen virussen en kwaadaardige advertenties. 

Senioren toestellen - iPhone SE

Samsung Galaxy A02s

De Galaxy A02s is het instapmodel uit de Samsung A-reeks: een collectie betaalbare smartphones zonder al te veel franjes, met een groot scherm dat doet wat het moet doen. De camera en processor zijn degelijk, en door de grote batterij gaat je smartphone de hele dag mee. Dit toestel maakt gebruik van een speciale laag van Samsung die het over Android legt om zo meer eenvoud en gebruiksgemak te bieden. 

Senioren toestellen - Samsung Galaxy A02s

Nokia 8110

Als je maar lang genoeg wacht komt alles terug. Dat geldt ook voor telefoons van Nokia. Dit merk bracht haar Nokia 3310 en Nokia 8110 terug in een modern jasje. Die laatste werkt nog steeds met toetsen, maar kreeg bijvoorbeeld een gebogen scherm en kan ook nu ook een beperkt aantal applicaties downloaden, zoals: WhatsApp, Facebook, Twitter en Google Maps. Een echte smartphone zou je het dus niet kunnen noemen, maar het is wel een handige oplossing voor wie een bekend design met fysieke toetsen toch gebruik wil maken van de nieuwe applicaties om te kunnen communiceren met familie.

Senioren toestellen - Nokia 8110

Xiaomi Redmi 9

Wil je een 4G-smartphone om een selectie apps te gebruiken zoals WhatsApp, Mail en te bellen? Dan is de Redmi 9 van Xiaomi een aanrader. Deze smartphone heeft een middelgroot scherm en een zeer sterke batterij die langer dan een volledige dag meegaat. Heel zware applicaties kan je met dit toestel niet draaien, maar dankzij de vier camera’s aan de achterkant is het wel geschikt om mooie foto’s mee te nemen. Ook zijn Xiaomi-smartphones erg gebruiksvriendelijk voor ouderen die wel een smartphone willen maar niet met te veel poespas.

Senioren toestellen - Xiaomi Redmi 9

Doro 8080

Doro staat bekend om haar gebruiksvriendelijke senioren en ouderen telefoons. De Doro 8080 4G-smartphone biedt naast een fysieke startknop ook de keuze uit een eenvoudige interface waarvan je het lettertype gemakkelijk kunt vergroten. Ook wordt deze smartphone geleverd met Google Assistant, waardoor je het toestel een -spraakopdracht kunt geven. Dat is extra makkelijk als je niet teveel wilt typen op je telefoon. Het design is eenvoudig vormgegeven en zorgt voor een makkelijk en begrijpelijk menu. Het display is relatief groot en de behuizing is stevig vormgegeven.

Senioren toestellen - Doro 8080

Afsprakenplanner Telecombinatie

Senioren mobiele telefoons met SOS beveiliging knop

Ook kun je bij Telecombinatie terecht voor toestellen voor mensen met gehoorproblemen of voor mensen waar de aanwezigheid van een SOS-functie of -assistentieknop gewenst is. Deze mobiele telefoons bieden meer beveiliging. Merken zoals Doro en Fysics richten zich voornamelijk op het ontwerpen van senioren mobiele telefoons. Deze telefoons zijn voorzien van SOS-knop, navigatie, extra grote knoppen, geluidversterking en duidelijk beeldschermen. Deze modellen zijn zeer geschikt voor gehoorapparaten. Deze eenvoudige en slimme telefoons bieden beveiligingsdiensten om veilig en zelfstandig -wonend leven te kunnen leiden. In geval van nood ben je met een druk op de knop al verbonden met familieleden.

Fysic FM 7500

Als je op zoek bent naar een goedkoop seniorentoestel dat gemakkelijk te bedienen is, dan is de Fysic FM-7500 iets voor jou. Dankzij de grote toetsen gaat telefoonnummers intoetsen en sms-en iedereen goed af. Deze mobiele telefoon beschikt behalve extra grote toetsen bovendien over een audiofunctie die de ingedrukte cijfers hardop zegt. Op deze telefoon is ook een noodknop aangebracht waarmee je snel hulp in kunt schakelen in geval van nood. Ook biedt dit toestel de optie om je gehoorapparaat te koppelen en gesprekken zo optimaal te kunnen horen.

Senioren toestellen - Fysic FM 7500

Fysic FM 9710

De Fysic FM-9700 is een goede optie voor als je wat extra functies wilt. Deze senioren-mobiel beschikt net als de Fysic FM-7500 over een noodknop, en heeft extra grote toetsen om het sms-en en bellen makkelijk te maken. Handig aan deze senioren GSM is dat hij inklapbaar is, zo zul je dus niet per ongeluk toetsen indrukken wanneer je de mobiel in je broekzak of tasje doet. De Fysic FM-9700 beschikt over een handige noodknop voor noodgevallen. Je kunt vijf nummers instellen op de noodknop die—wanneer je deze indrukt—de vijf nummers achterelkaar zal bellen (en sms’en) totdat iemand opneemt.

Senioren toestellen - Fysic FM 9710

Doro 6060

Sommige smartphonefabrikanten mikken zeer specifiek op telefoons voor senioren. Doro ontwerpt telefoons met grote toetsen en extra hard en helder geluid. De Doro 6060 3G is supereenvoudig te gebruiken voor slechthorende of slechtziende senioren. Deze opklapbare telefoon is voorzien van een display aan de buitenkant dat niet alleen laat zien wie belt, maar ook belangrijke herinneringen of meldingen toont en jij dus nooit meer iets mist. Ook is de Doro 6060 voorzien van een extra groot scherm aan de binnenkant en een SOS-assistentieknop. Daarnaast is dit toestel zeer geschikt om te combineren met een gehoorapparaat.

Senioren toestellen - Doro 6060

Doro 7030

De Doro 7030 is een mobiele klaptelefoon met 4G die uiterst geschikt is voor senioren. Zo heeft dit toestel een duidelijk scherm met grote knoppen en een overzichtelijk menu met herkenbare icoontjes. Uiteraard komt deze telefoon met een noodknop en fijne features voor noodsituaties. Zo schakelt de telefoon automatisch op luidspreker als de noodknop is ingedrukt. Daarnaast is deze telefoon ook voorzien van WhatsApp en Facebook om in contact te blijven met familie en vrienden.

Senioren toestellen - Doro 7030

Bij Telecombinatie hebben we een ruim assortiment van simpele smartphones, senioren (klap) telefoons én telefoons met speciale SOS functies. Welk toestel het meest geschikt is voor jou, dat bepalen we samen. Kom langs of maak een afspraak op een geschikt tijdstip een voor advies een op maat.

Afsprakenplanner Telecombinatie