Alles over de iPhone X

Het 10-jarig jubileum van de iPhone heeft voor een compleet nieuwe Apple telefoon gezorgd. Zo is eerder de iPhone 8 geïntroduceerd en komt Apple nu met de nieuwe iPhone X. Een compleet nieuwe stap voor Apple.

Design
Het design van deze nieuwe iPhone is totaal vernieuwd. Zo is de voorkant van het toestel een groot scherm geworden zonder randen aan de boven en onderkant. Ook is de achterkant van hetzelfde glas als de iPhone 8 gemaakt. Volgens Apple het meest duurzame glas ooit in een smartphone én klaar om draadloos op te laden door middel van de Qi-standaard. Omdat de vingerafdrukscanner plaats heeft moeten maken voor het scherm, heeft de iPhone X een nieuwe manier van ontgrendelen: FaceID. Een combinatie van 4 verschillende sensoren en camera’s die ervoor moeten zorgen dat jij door naar je telefoon te kijken, deze kan ontgrendelen, ook in het donker.

Scherm
De iPhone X brengt de OLED-technologie naar de iPhone met het zogenaamde Super Retina scherm. Deze nieuwe techniek zorgt voor een hoger contrast en betere/heldere kleuren. De iPhone X ondersteunt nu ook HDR. De randen rondom het scherm zijn bijzonder dun. Zo dun, dat er geen plaats meer is voor een fysieke homeknop. Deze is dan ook vervangen door Touch-gebaren

Performance
De A11 Bionic chips, die ook in de iPhone 8 en 8 plus zijn te vinden, zijn ook het hart van de iPhone X. Deze chip is de snelste én zuinigste die Apple heeft gemaakt. Het opslaggeheugen is net als de iPhone 8, beschikbaar in zowel 64GB en 256GB. Standaard draait het toestel op IOS 11, het nieuwe besturingssysteem van Apple.

Camera
De telefoon heeft net als de iPhone 8 plus twee camera’s aan de achterkant, die allebei voorzien zijn van OIS (Optical Image Stabilization), en daardoor nog betere foto’s kunnen maken. Naast de bekende portretmodus komt ook portretverlichting naar de iPhone X. De voorste camera heeft ook een flinke boost gekregen en ondersteunt ook portretmodus en portretverlichting. Net als bij de iPhone 8, (plus) komt ook AR bij de iPhone X aan bod. De nieuwe techniek waarmee men werkelijkheid en de digitale wereld kan combineren. Zo kun je bijvoorbeeld een nieuwe bank alvast even in je woonkamer plaatsen om te kijken hoe dat eruitziet.