Alles over de nieuwe Samsung Galaxy A54 en waarom je dit toestel wil kopen

Samsung heeft de opvolger van de Samsung A52 en A51 geïntroduceerd, de Samsung Galaxy A54. De A-lijn van Samsung staat bekend om de zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Met het nieuwste model zet Samsung deze trend enthousiast voort en doet er zelfs een schepje bovenop. Want ten opzichte van zijn voorganger is de Samsung Galaxy A54 verbeterd op meerdere fronten: camera, snellere processor, die ook energiezuiniger is, vernieuwd design, kwaliteit van de behuizing en besturingssysteem. En dat voor een vergelijkbare prijs.

Design van de Samsung Galaxy A54 smartphone

Dankzij het strakke design heeft de Samsung Galaxy A54 de typische Samsung Galaxy-uitstraling. Het kras- en stootbestendige Gorilla Glass 5 draagt hier langdurig aan bij. De gehele behuizing is buitengewoon sterk, stof- en waterdicht tot 1 meter diep. Functioneel én mooi, want je kunt kiezen uit 4 schitterende kleuren: Graphite, White, Lime en Violet.

Samsung Galaxy A54

Camera van de Samsung Galaxy A54 telefoon

Het strakke design wordt onderstreept door de drie floating camera’s die allemaal individueel op de achterkant zijn geplaatst. Eén hoofdcamera met 50 megapixel, waarmee je scherpe en professionele foto’s maakt. Door Nightography maak je ook mooie content als er weinig licht is. Dit geldt ook voor de selfiecamera, die met 32 megapixel zorgt voor zelfportretten van hoge kwaliteit.

Ook video’s worden met de Samsung Galaxy A54 naar een hoger niveau getild met de Focusing Video-functie. Met deze functie kun je van heel dichtbij scherpstellen, terwijl het beeld dankzij de Super Stable Video-functie stabiel blijft. 

Grote groepen fotograferen is nog nooit zo makkelijk geweest. Met de Auto Framing die in de camera’s zijn opgenomen, krijg je een groep tot 5 personen altijd centraal in beeld. Bewerk de foto met de AI Image Enhancer, waarmee je automatisch kleur, scherpte en contrast verbetert. Bewerk de foto vervolgens met de Object Eraser, waarmee je makkelijk schaduwen, reflecties en storende objecten uit de foto verwijdert. Het was nog nooit zo eenvoudig om je foto’s te perfectioneren.

Besturingssysteem van de Samsung Galaxy A54-mobiele telefoon

Het besturingssysteem van de Samsung Galaxy A54 is uniek dankzij de nieuwe One UI 5 update. Hiermee kun je het toestel naar wens personaliseren: pas de kleuren aan van je achtergrond, installeer je stackable widgets en video’s als vergrendelscherm of als notificatiebalk en gebruik de handige split-screenfuncties.

Opslagcapaciteit van de Samsung Galaxy A54

Hoe beter de kwaliteit van de foto’s en video’s, hoe meer MB’s dat vereist. Hier heeft Samsung rekening mee gehouden. De nieuwe Samsung Galaxy A54 biedt twee opties qua opslagcapaciteit. Het basismodel is uitgerust met maar liefst 128GB opslagruimte. Met de uitgebreide versie beschik je zelfs over 256GB. Dit geeft je de mogelijkheid om heel veel foto’s en video’s op te slaan. Ook kun je het geheugen van de Galaxy A54 uitbreiden met een SD kaart. Hiermee loopt de opslagcapaciteit op tot 1TB. Ideaal als je professionele content wil opslaan.

Benieuwd naar de verschillen tussen de Samsung Galaxy A54 en haar voorgangers? Leer er alles over in onze vergelijkingsblog.

Samsung Galaxy A54 vs A52 vs A51

Specificaties van de Samsung Galaxy A54

Hieronder vind je alle specificaties van de Samsung A54 op een rij. Wil je weten of de Samsung Galaxy A54 past bij jouw wensen? Maak dan een afspraak in de winkel of kom langs. We helpen je graag.

Maak een afspraak bij telecombinatie

Specificaties

Samsung Galaxy A54

Kleuren

Graphite, White, Lime en Violet

Prijs

128GB €489

256GB €539

Intern en werkgeheugen

8GB + 128GB

8GB + 256GB

Display

6,4 inch FHD Super Amoled, 120 Hz

Camera achter

Main – 50MP

Ultra Wide – 12MP

Macro – 5MP

Camera voor

Wide 32Mp

Camera features

Larger Pixel Size

Auto Night

Wider OIS Angle

Enhanced Imaging

Precise focusing

AI Image Enhancer

Processor

Samsung Exynos 1380

Batterij

5,000mAh

Charging

Fast Charging 25W

SIM

Dual SIM1 + SIM2/SIM1 + Micro SD

Afmetingen

158 x 77 x 8.2 mm

Behuizing

Armor Aluminimum frame, Water resistance

Scherm

Gorilla Glass 5, On screen Fingerprint  

Geluid

Stereo Speakers