Alles over de Samsung Galaxy S9

Samsung is dit jaar vroeg met de aankondiging van het nieuwe topmodel en brengt één dag voor het Mobile World Congres zijn nieuwe toptoestel uit. Conclusie: De telefoon is duidelijk een evolutie op de Samsung Galaxy S8.

“The Camera. Reimagined.” is de slogan die Samsung gebruikt voor de nieuwe toestellen S9 en S9+. Dat is gepast aangezien de grote veranderingen van deze twee toestellen vooral zitten in de nieuwe camera. Zowel de Samsung Galaxy S9 en S9+ krijgen een totaal nieuwe camera met “Dual Aperture”, een aanpasbaar diafragma dat op basis van de hoeveelheid licht mechanisch kan schakelen tussen een diafragma van 1,5 en 2,4. Dit zorgt ervoor dat de camera op de nieuwe S9+ gaat werken als een soort menselijk oog. Bij veel licht een klein diafragma, bij weinig licht een groot diafragma. De Samsung Galaxy S9+ krijgt daarnaast ook nog eens een groothoeklens.

De sensor van de camera is verbeterd en heeft eigen werkgeheugen gekregen waardoor het nu mogelijk is om een slow-motion video te maken van maar liefst 960 frames per seconde. Op de S8 was dit nog maar 240 frames per seconde. Helemaal nieuw is deze techniek overigens niet, vorig jaar liet Sony dit ook al zien met Sony Xperia XZ Premium. Een ander groot voordeel van die sterkere camera is dat Samsung nu - net als Apple - Augmented Reality Emoji’s kan maken.

AR (Augmented Reality) wordt ook bij Samsung steeds belangrijker en wordt dan ook in meer functies van de telefoon gebruikt. Vooral Bixby, de digitale assistent, Lijkt hier veel profijt van te gaan krijgen.

Ook al zien de telefoons er grotendeels hetzelfde uit als de S8 en S8+, er zijn wel degelijk een aantal veranderingen. De vingerafdrukscanner is beneden de camera geplaatst, de telefoons maken bij het afspelen van video en audio gebruik van twee speakers (stereo geluid), en er zijn andere kleuren verkrijgbaar. Ook zijn schermranden weer iets kleiner geworden. Daarnaast behoudt de telefoon de 3,5 mm audio uitgang en kun je nog steeds een micro SD-kaart in de telefoon plaatsen. Het scherm heeft een hogere helderheid gekregen, maar de telefoons hebben nog steeds dezelfde grootte, resolutie en beeldverhouding als de Samsung Galaxy S8 en S8+

De Samsung Galaxy S9 heeft 64GB intern geheugen en 4GB werkgeheugen. De S9+ heeft 64GB aan intern geheugen en 6GB werkgeheugen. De verkrijgbare kleuren op dit moment zijn: Midnight Black, Lilac Purple en Coral Blue.