De beste iPhone; de Xr, X en Xs vergeleken

Met de introductie van twee (of eigenlijk drie) nieuwe iPhones, heeft Apple vorig jaar het assortiment weer flink uitgebreid met een aantal mooie toestellen. Super leuk natuurlijk, zeker voor de ‘early adopter’ die altijd de nieuwste iPhone wilt hebben, maar met de komst van deze twee nieuwe flagships is de prijs van de iPhone X uit 2017 inmiddels aanzienlijk gedaald. En dat biedt mogelijkheden. Wij vragen ons dus af: wat is de beste keuze voor een ieder die ‘gewoon’ op zoek is naar een nieuwe iPhone, maar niet perse dé nieuwste? We zetten de X, Xs en Xr eens voor je op een rij.

iPhone X (2017) 

Met de introductie van de iPhone X zette Apple de wereld van de smartphone vorig jaar flink op z’n kop. Een gloednieuw design van glas en roestvrij staal in combinatie met een prachtig Super Retina OLED-display deed de iPhone fan van het eerste uur direct watertanden. De Home-knop had plaats gemaakt voor Face ID en op de achterkant zaten niet een maar twee 12 MP camera’s. Een plaatje van een telefoon dus dat direct een nieuw iPhone-tijdperk inluidde.  

iPhone Xs (2018) 

De iPhone Xs (en Xs Max) die een jaar later dan de X werd geïntroduceerd bouwt duidelijk voort op zijn voorganger. En waarom ook niet? Want met een design dat nagenoeg gelijk is aan de X, inclusief het 5,8”OLED-scherm is de Xs wederom een plaatje om te zien. Apple heeft overigens natuurlijk wel wat verbeteringen ingevoerd zoals: een nieuwe en snellere processor, hogere kwaliteit glas en een upgrade van de 12 MP camera’s. Maar eerlijk is eerlijk, het verschil met de X is niet héél groot.

iPhone Xr (2018) 

Apple heeft vorig jaar naast de Xs, met de Xr ook een budget-model geïntroduceerd. Een mooi toestel met een vergelijkbaar design als de X of Xs en dezelfde snelle processor als de Xs, maar in een voordeligere uitvoering. Zo is een LCD-scherm gebruikt in plaats van OLED en beschikt de Xr over een enkele in plaats van een dubbele 12 MP camera. Wel brengt de Xr weer wat kleur in het leven van de iPhone-liefhebber: je kiest uit maar liefst zes verschillende uitvoeringen.

Conclusie: welke je ook kiest, je hebt hoe dan ook een mooi toestel

Apple zette met de introductie van de iPhone X in 2017 de wereld van de smartphone op z’n kop. Daar borduurden zij met de Xs en Xr duidelijk op voort: mooie toestellen met zeker ook kleine verbeteringen, maar bij lange na niet de baanbrekendheid waar het jaar daarvoor sprake van was. Voor de iPhone-liefhebber van het eerste uur is de Xs natuurlijk de duidelijke keuze. Voor de gemiddelde smartphone gebruiker die ‘gewoon’ op zoek is naar een nieuwe telefoon is die keuze echter minder snel te maken en kan de prijs mogelijk nog een rol spelen: de X is inmiddels aanzienlijk in prijs gedaald.

Hieronder vind je de meest belangrijke specs van de drie toestellen op een rij. Maar kom ze vooral zelf eens uitproberen. Kijken doe je immers nog altijd het best met je handen. Kom dus langs in de winkel bij jou in de buurt en kies zelf je favoriet!   

De iPhone Xr, X en Xs vergeleken:

NaamiPhone XriPhone XiPhone Xs
Introductiejaar201820172018
Camera

Achter: 12 MP

Voor: 7 MP

Achter: 2x 12 MP

Voor: 7 MP

Achter: 2x 12 MP

Voor: 7 MP

Scherm6,1" LCD5,8" OLED5,8" OLED
ProcessorA12 Bionic ChipA11 Bionich ChipA12 Bionic Chip
Geheugen64 / 128 / 256 GB64 / 256 GB64 / 256 / 512 GB