De Nederlandse Eredivisie staat op het punt te beginnen. Goed nieuws voor de fan die niets wil missen, al is dat wel afhankelijk van je Internet & TV-pakket en de club die je volgt. Deze week maakte FOX bekend dat zij de voetbalprogrammering van de afgelopen seizoenen zal omgooien waardoor de traditionele Nederlandse top-3 uit de Eredivisie niet meer standaard op kanaal 1 te zien zal zijn. Wat betekent dit voor fans van Ajax, PSV en Feyenoord? En wat voor de rest van voetbalminnend Nederland? In deze blog bekijken we de veranderingen en wat per groep de beste provider/pakket-opties zijn voor komend seizoen.   

Ajax, Feyenoord en PSV vaker buiten de selectie

Een overgroot deel van voetbalfans in Nederland juicht voor Ajax, Feyenoord of PSV, de traditionele top-3 van Nederland. Fans van deze drie clubs waren de afgelopen seizoenen van weinig zeker, behalve dat de wedstrijd van ‘hun cluppie’, op de laatste twee speeldagen na, iedere speelronde altijd op FOX Sports 1 werd uitgezonden. Maar daar komt nu een einde aan, omdat FOX inmiddels heeft aangekondigd de programmering om te gooien en deze ‘zekerheid’ vanaf dit seizoen niet meer zal opgaan.

Wedstrijden van de top-3 zullen soms wel op 1 te zien zijn, maar vanaf nu veel vaker ook worden uitgezonden op kanaal 2 of 3. FOX Sports 1 zal meer een verzamelkanaal worden, ingericht met een programmering bestaande uit: "een selectie van de beste FOX Sports-programma's en live wedstrijden uit de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, KNVB Beker en UEFA Europa League".

Welk pakket past het best bij jouw club?

“FOX 1, 2 of 3… wat maakt het uit?” horen we je denken. Terecht, maar fans van de traditionele top-3 zullen hier mogelijk toch anders over denken. Feit is namelijk dat veel aanbieders van Internet & TV de afgelopen jaren het FOX Sports 1 kanaal hebben opengesteld om zo extra aantrekkelijk te worden voor deze grote schare voetbalfans. Dit voordeel is vanaf nu dus niet meer van kracht. Voor fans van clubs buiten de top-3 betekent dit echter dan weer dat een abonnement met alleen FOX Sports 1 mogelijk juist weer aantrekkelijker wordt.

Hieronder een overzicht van alle providers waarop FOX Sports verkrijgbaar is en de bijbehorende prijzen per maand. Waar ga jij voor? Kom naar de winkel bij jou in de buurt en laat je informeren!

 FOX Sports zet topclubs Eredivisie niet meer op 1