Goede voornemens volhouden met je mobiel; 4 tips

Meer sporten, gezonder eten, stoppen met roken… velen van ons beginnen 2019 weer met goede voornemens. Dat is natuurlijk prima, maar het volhouden van deze ambitieuze doelen blijkt vaak lastiger dan je van tevoren had gedacht. Dat moet maar eens afgelopen zijn, zeker wanneer je de hulp krijgt van je smartphone. Lees onze tips; dit jaar ga je het redden!  

#1 Stel een specifiek én meetbaar doel

Allereerst is het natuurlijk zaak een doel te stellen. Daar heb je over het algemeen geen mobiel voor nodig, maar mocht je er nu echt niet uitkomen, gebruik dan simpelweg de Coach.me-app (gratis voor Android en iOS) voor inspiratie.

Eenmaal je doel gevonden is het belangrijk dat je deze niet te algemeen houdt. Want ja 'gezonder eten', 'afvallen', 'meer bewegen'... het klinkt goed, maar wat betekent het nu precies? Inderdaad: vrij weinig. Daarom is het goed een doel specifiek te maken en bijvoorbeeld in plaats van ‘meer bewegen’ te zeggen: 'twee keer per week een rondje hardlopen in het park'. Zie daar maar eens onderuit te komen.

#2 Zet je doel in je agenda, zet je alarm

Nu je jouw doel hebt gesteld en specifiek hebt gemaakt, is het goed dit ook ‘vast te leggen’ in je agenda. Dus pak je mobiel, open je agenda en kies de twee dagen in de week dat je (bijvoorbeeld dus) jouw rondjes daadwerkelijk gaat hardlopen. Op de dag zelf gaat je alarm en pak jij (als het goed is) je hardloopschoenen.

#3 Apps, apps en nog meer apps

Je kunt het tegenwoordig haast niet bedenken of er is wel een app voor. En dat is knap handig! Zeker als jij gemakkelijk(er) je doelen wilt behalen. We doen je enkele suggesties:

 • Gezonder eten: MyFitnessPal
  Eetgewoontes bijhouden of calorieën tellen wordt met MyFitnessPal een fluitje van een cent! Gratis voor Android en iOS.
   
 • Meer bewegen\sporten: Sworkit
  Fitnessoefeningen voor ieder niveau; pak iedere dag even een momentje om te bewegen. Gratis voor Android en iOS.
   
 • Stoppen met roken: Tabakstop-app
  Dankzij jouw privécoach en de mentale steun van mede-stoppers wordt 2018 het jaar dat jij je laatste sigaret hebt gerookt! Gratis voor Android en iOS.
   
 • Even niet drinken: IkPas
  Een leuke én informatieve manier om in januari (of langer) je alcoholgebruik even op pauze te zetten. Gratis voor Android en iOS.
   
 • Smartphonegebruik minderen: Moment
  Zelfs het minderen van je smartphonegebruik doe je met behulp van... je mobiel. Moment registreert en laat (pijnlijk) duidelijk zien hoe vaak en hoelang jij je mobieltje gebruikt. Gratis voor Android en iOS.

#4 Deel niet je voornemens, maar je resultaten

“En? Nog goede voornemens?” Het is een vraag die veel wordt gesteld aan het begin van het jaar. Maar pas op: het delen van goede voornemens geeft je onbewust het gevoel dat je ze al hebt bereikt of toch in ieder geval al flink mee aan de slag bent gegaan. En dat werkt uiteindelijk niet in je voordeel. Probeer het daarom in eerste instantie nog niet van de daken te schreeuwen dat je twee keer per week gaat hardlopen en hou je voornemens nog even voor je. Jouw moment komt nog…

Want, na enige tijd hard en gedisciplineerd werken zal je vooruitgang boeken en ja: dat is jouw moment om Facebook, Twitter of Instagram te openen en je resultaat te delen met je vrienden! Je hebt het immers maar mooi gedaan en daar mag je best trots op zijn. Sterker nog: trots zijn op je geboekte resultaat is goed en stimuleert je om vol te houden! En dus: kom maar door met die bezwete “5K in een halfuur!” - selfies. Je hebt ze verdiend. Chapeau!

Meer weten over het installeren van de in deze blog genoemde apps? Kom langs in de winkel bij jou in de buurt en we helpen je er graag mee verder!