Het familie-abonnement; steeds meer gezinnen in Nederland wagen zich eraan. Het is immers makkelijk, overzichtelijk en kan flink voordelig zijn. Zo heeft iedereen ‘gewoon’ een eigen mobiel en simkaart, maar profiteer je gezamenlijk toch van familievoordelen zoals kortingen op pakketten, dataverdubbellaars en natuurlijk de mogelijkheid om onderling 4G GB’s uit te wisselen. Daarnaast biedt ook de combinatie met TV of Internet voor thuis vaak nog extra voordeel.

Het is daarom niet vreemd dat het familie-combivoordeel door steeds meer Mobiel-providers wordt aangeboden. De hoogste tijd dus om de meest belangrijke opties die nu beschikbaar zijn eens te vergelijken.

  • T-Mobile Klantvoordeel
    Sluit meerdere T-Mobile abonnementen af en je kunt gebruikmaken van T-Mobile Klantvoordeel met kortingen die op kunnen lopen tot wel €12,50 per mobiel abonnement! Hierbij is de voorwaarde wel dat de Mobiel-abonnementen op hetzelfde adres staan geregistreerd en dat maximaal twee rekeningnummers worden gebruikt voor de afschrijvingen. Handig als je de abonnementskosten in de gaten wilt blijven houden dus. Combineer je dit met Internet en/of TV van T-Mobile dan profiteer je bovendien van extra zenderpakketten en een snellere Internetverbinding. Niet verkeerd.

  • Vodafone Red Together
    Met Red Together heeft Vodafone een iets andere insteek dan de concurrentie: geen persoonlijke, maar een gezamenlijk Mobiel-abonnement voor minimaal twee en maximaal vijf personen, met onbeperkt bellen/sms-bundel en een databundel tot wel 160 GB. Opvallend: jullie hoeven niet op hetzelfde adres te wonen. Naast gezinnen dus ook handig voor uitwonende kinderen of goede vrienden. De gemiddelde kosten per abonnee worden lager naarmate meer mensen zich aansluiten: met z’n tweeën betaal je €30 pp, met z’n vijven wordt dat €21. Het totale bedrag wordt maandelijks van het rekeningnummer van de beheerder afgeschreven en met de gezamenlijke app is het individuele dataverbruik van de leden goed te volgen. Combineer dit met Internet/TV van Ziggo en je verdubbelt bovendien je databundel, krijgt een extra zenderpakket en €5,- korting op je Mobiel abonnement.

  • KPN Compleet
    De familie-optie van KPN, KPN Comleet, is vergelijkbaar met het familie-voordeel van T-Mobile. Zo sluit je in tegenstelling tot bijvoorbeeld bij Vodafone niet een Mobiel-abonnement af voor het hele gezin, met dus ook maar één keer de aansluitkosten, maar voor iedereen een afzonderlijk abonnement met een gezamenlijk voordeel: iedereen krijgt een vaste korting op zijn abonnement en een verdubbeling van de databundel met GB's die je bovendien gemakkelijk onderling uitwisselt. Ook hier is de voorwaarde wel dat abonnees op hetzelfde adres wonen en dat het combineren met Thuis-producten extra voordeel oplevert.

Het familie-abonnement in de praktijk

Ok, maar hoe ziet dit eruit in de praktijk? Gaan we je laten zien. Hieronder daarom een rekenvoorbeeld op basis van een gezin, bestaande uit vier personen, wonend op één adres. We zijn hier uitgegaan van een gemiddeld tot hoger-gemiddeld datagebruik van 10 GB of meer, om zo de beste vergelijking tussen de pakketten te kunnen maken.

Familie-abonnementen vergeleken

Wil je weten of jouw gezin ook voordeliger uit is met een familie-abonnement? Kom langs bij jouw winkel in de buurt; we gaan er eens goed voor zitten en voor je het weet hebben we samen alles geregeld.