Op 1 juni 2021 stopt T-Mobile met het ondersteunen van 2G voor mobiele diensten voor consumenten. Vanaf dat moment hebben T-Mobile, Tele2 en Ben klanten met mobiele telefoons die uitsluitend 2G gebruiken geen verbinding meer en zal er overgestapt moeten worden naar een mobiele telefoon die geschikt is voor 4G of 5G. Kun jij vanaf vandaag 1 juni opeens niet meer bellen dan is de kans groot dat je een 2G telefoon hebt en dus zal moeten overstappen naar een andere mobiele telefoon.

Welke toestellen maken gebruik van het 2G netwerk?

Om er snel achter te komen of jouw mobiele telefoon een 2G telefoon is, hebben we hieronder een overzicht gemaakt van de meest voorkomende 2G-telefoons.

  • Nokia 100
  • Nokia 108
  • Nokia 6300
  • Samsung e1190
  • Samsung e1200
  • Samsung e1270

Staat jouw toestel hiertussen of heb je een andere telefoon waarmee je niet meer bereikbaar bent, maak dan een afspraak bij jouw Telecombinatie winkel in de buurt. Bij Telecombinatie kijken we samen welke oplossing het best bij jou past zodat je snel weer bereikbaar bent en kunt bellen.

Waarom stoppen T-Mobile, Tele2 en Ben met het 2G netwerk?

De snelle doorontwikkeling en innovaties van het T-Mobile netwerk hebben ervoor gezorgd dat het bellen via de 2G-netwerktechniek de afgelopen jaren drastisch is afgenomen en ook nog steeds verder afneemt.

Om jou als klant altijd en overal de beste netwerkervaring te bieden, voert T-Mobile continu verbeteringen door in haar netwerk en blijven ze innoveren. Met het 4G- en 5G-netwerk biedt T-Mobile een uitstekende dekking en netwerkervaring. Zelfs zo goed dat T-Mobile is uitgroepen tot het beste netwerk ter wereld!

De frequenties die in gebruik zijn voor de 2G-netwerktechniek worden hergebruikt om nog sneller internet te kunnen faciliteren en ervoor te zorgen dat het netwerk klaar is en blijft voor de toekomst. Gevolg hiervan is dat vanaf 1 juni 2021 de 2G-netwerktechniek niet meer beschikbaar is.

Welke alternatieven zijn voor 2G beschikbaar?

Bij Telecombinatie kijken we altijd samen met jou naar de best passende oplossing. Zo zou je ervoor kunnen kiezen om over te stappen naar een andere mobiele telefoon die 3G, 4G of zelfs al 5G ondersteunt. Bij Telecombinatie heb je de keuze uit verschillende merken zoals Samsung, Apple, Nokia en diverse shockbestendige telefoons. Samen kijken we welke specificaties jouw nieuwe mobiele telefoon moet hebben maar ook welke telefoon qua budget het best bij jou past. Is je telefooncontract inmiddels afgelopen? Dan kijken we samen ook naar de abonnementsmogelijkheden om te zien of de huidige bel- en/of internetbundel nog steeds aansluit bij jouw bel- en/of internetbehoefte. In de meeste gevallen kunnen we je daarbij ook nog eens flink laten besparen op je maandelijkse abonnementskosten.

Dus maak snel een afspraak bij jouw Telecombinatie winkel of kom langs en we kijken samen wat het best bij jou past!