Prijsverhogingen aangekondigd? Doe de breedbandcheck!

De maandelijkse kosten voor Internet, Bellen en TV gaan omhoog. Ieder jaar weer voeren de grote providers prijsverhogingen in en dit jaar is niet anders. Zo hebben KPN, XS4ALL, Telfort én Ziggo inmiddels al aangekondigd de tarieven in de komende weken of maanden te zullen verhogen, waar andere providers waarschijnlijk later zullen volgen of dit eerder dit jaar al geleidelijk hebben gedaan zoals Caiway, Solcon en NLEx. Kom langs in de winkel en we bekijken samen wat dit betekent voor jouw contract.

Prijswijzigingen per provider verschillend

Vrijwel alle providers hebben prijswijzigingen aangekondigd of reeds al doorgevoerd. De exacte prijswijzigingen verschillen echter per provider en lopen uiteen van €1,- tot €3,50 extra per maand. Opvallend is Youfone die de prijzen in februari juist verlaagde na een prijsverhoging in december. Deze aanpassing geldt overigens alleen voor nieuwe klanten. In het overzicht hieronder vind je alle prijswijzigingen van alle providers dit jaar: wanneer deze plaatsvindt, hoe hoog de prijsverhoging is en of deze geldt voor alleen nieuwe klanten of juist ook voor bestaande klanten. In dit laatste geval ben je contract-vrij en mag je ondanks dat je wellicht nog in lopend contract zit je abonnement kosteloos beëindigen.

Prijsverhogingen aangekondigd? Doe de breedbandcheck!

Waarom zijn prijsverhogingen nodig?   

De genoemde prijsverhogingen zijn hard nodig om de toenemende kosten te dekken, aldus de providers. Zo zijn de kosten voor onderhoud allereerst hoog, maar geldt bovendien voor alle providers dat ze continu sneller internet of zwaardere content willen aanbieden in de vorm van bijvoorbeeld grotere zenderpakketten en meer HD zenders. Zo heeft Ziggo deze maand bijvoorbeeld voor alle klanten de snelheden van haar pakketten met 25% verhoogd en heeft ook KPN aangegeven de snelheid van het Internet & TV 4K pakket te verhogen.

Daarnaast gebruiken consumenten tegenwoordig gemiddeld natuurlijk ook gewoon veel meer data dan voorheen. We zijn tegenwoordig immers constant met meerdere apparaten online: van slimme thermostaten en speakers tot telefoons en smart-tv’s waar we series in niets minder dan 4K-kwaliteit willen kunnen bekijken.

Sneller internet betekent meer Mb’s voor je geld

De prijzen voor onze internetpakketten stijgen, maar ons verbruik is dan ook fors toegenomen. Waar we 20 jaar geleden bijvoorbeeld nog inbelden met ons 56 kb/s-modem om onze mail te checken, is een abonnement met 25 Mb/s nu toch wel het uiterste minimum en gaat het pakket voor een gemiddeld gezin al snel richting de 200 Mb/s tot 400 Mb/s.

Onderzoek onder 60.000 Nederlandse huishoudens door onafhankelijke internetvergelijker Breedbandwinkel.nl wijst uit dat de tarieven voor onze internetpakketten in de afgelopen vier jaar gemiddeld met 28 procent zijn gestegen: van €25,77 in 2015 tot €33,07 euro per maand nu. Kijken we echter naar de kosten per Mb dan blijkt dat in de afgelopen vier jaar deze zijn gehalveerd. Waar je in 2015 gemiddeld nog 0,82 euro per Mb per maand betaalde, is dat nu vanwege de verhoogde snelheden en datagebruik gedaald naar gemiddeld 0,44 euro per Mb.

Wat betekent dit voor jou? Doe de gratis breedbandcheck!

Een prijsverhoging is nooit prettig, maar biedt ook kansen. Het is immers een mooi moment om je contract bij ons in de winkel gratis te laten checken: we bekijken samen wat deze prijsverhoging voor jou betekent en of je huidige pakket nog wel aansluit bij je verbruik, wensen en je portemonnee.

Bekijk hier alvast onze breedband-acties of kom langs in de winkel bij jou in de buurt en we gaan er samen eens goed voor zitten.