Sony Xperia XZ3: de ultieme entertainmentervaring

Eerder dit jaar introduceerde Sony de Xperia XZ3. Een prachtig toestel dat is uitgerust met Sony’s laatste geavanceerde audio- en visuele technologieën. Zo duik je met de Sony Xperia XZ3 in een wereld vol entertainment. Hoogste tijd om dit mooie toestel eens nader te bekijken dus.

Een gloednieuw design

Het eerste dat direct opvalt aan de XZ3 is het gloednieuwe design: zo is de XZ3 slanker dan de XZ2, maar springt vooral de elegante en randloze afwerking met gebogen en super sterk 3D-Corning Gorilla Glass 5 in het oog. Sony heeft met de XZ3 duidelijk geen concessies willen doen wat betreft uiterlijk en duurzaamheid. Verder zijn ook de schermranden boven en onder het beeld een stuk smaller dan bij eerdere modellen, waardoor nu bijna de gehele voorkant uit beeldscherm bestaat. En dat is mooi voor de kijkervaring, het oog wil immers ook wat.

Scherm: groot en haarscherp

Ook qua scherm slaat Sony met de Xperia XZ3 een nieuwe weg in. Want na jarenlang LCD-schermen te hebben gebruikt, is de XZ3 Sony’s eerste smartphone met een OLED-scherm. En wat voor een! Het 6-inch Curved beeldscherm van 2880 bij 1440 pixels is een OLED scherm met QHD+ resolutie en heeft dankzij de BRAVIA OLED TV technologie hogere contrasten, diepere zwarttinten en een scherpere helderheid. 

Bovendien voegde Sony met Side Sense een geheel nieuwe én vernieuwende interface toe aan het scherm. Side Sense maakt het mogelijk een extra menu weer te geven aan de zijkanten van de telefoon door te tikken op het scherm. Door middel van AI (Artificial Intelligence) komt vervolgens een slim menu omhoog met laatst of meestgebruikte apps. Met Side Sense wordt het mogelijk je telefoon te bedienen met slechts één hand.

Camera: slim en snel

De camera op de XZ3 is niet veranderd ten opzichte van zijn voorganger, want ook hier pronkt een Advanced Motion Eye camera van 19 MP. Wel heeft Sony enkele leuke snufjes en trucjes toegevoegd, zoals: Smartlaunch waarmee de camera automatisch wordt geopend wanneer je het toestel horizontaal houdt. Zo mis je nooit meer een fotomoment. Video's schiet je overigens 'gewoon' in 4K HDR en Super slow motion filmpjes in Full HD. Ook niet verkeerd. Op de voorzijde van de XZ3 vind je bovendien een 13 MP front camera met Bokeh-functie. Laat die selfies dus maar komen.

Krachtige processor en besturingssysteem

​​​​​​​De XZ3 is snel, heel snel en dat is ook niet vreemd, het toestel wordt immers voortgestuwd door de krachtigste Qualcomm-chip van dit moment: de Snapdragon 845. Hierdoor starten apps super snel op en worden video’s of games soepel (af-)gespeeld. Daarnaast heeft de XZ3 nóg een unieke eigenschap: het is het eerste toestel in Nederland dat standaard met Android 9.0 Pie wordt geleverd, het nieuwste besturingssysteem van Google dat voor andere merken pas begin volgend jaar beschikbaar zal zijn.

Stereogeluid en Dynamic Vibration voor de ultieme gebruikservaring

​​​​​​​Naast snelheid en kraakhelder beeld maakt de XZ3 de ultieme entertainmentervaring compleet met exceptioneel goed geluid en dynamische vibratie. De dubbele speakers produceren een stereogeluid met 20 procent meer volume dan voorheen en creëren tezamen een front sound surround effect voor een sublieme kijkerservaring. Daarnaast wordt geluid nu voelbaar dankzij het nieuwe 'Dynamic Vibration System' en komen muziek, films en games op de XZ3 nu pas echt tot leven.

De perfecte gaming smartphone?

​​​​​​​Dit alles maakt de Sony Xperia XZ3 naast ‘gewoon een mooie telefoon’ ook de perfecte gaming smartphone. En was je daar met de kwaliteit van beeld, geluid, snelheid en dynamische trillingen nog niet van overtuigd? Dan ben je dat misschien met Sony’s nieuwe functionaliteit: Remote Play, waarmee je gemakkelijk wisselt tussen jouw Playstation 4 en je telefoon. Altijd handig als je onderweg naar werk nog even je game af wilt maken of als je gezinsleden ook wel eens gebruik willen kunnen maken van de tv…(bijvoorbeeld).

Conclusie: een heerlijke telefoon boordevol entertainment

Al met al is de Sony Xperia XZ3 een heerlijke telefoon boordevol geavanceerde audio- en visuele technologieën, die tezamen een optimale entertainmentervaring garanderen.

Probeer ‘m eens zelf: kom langs in de winkel bij jou in de buurt en we laten je alles zien en zelf ervaren. Bovendien: schaf vóór 6 januari 2019 jouw Sony Xperia XZ3 aan bij Telecombinatie en je ontvangt nu tijdelijk een gratis Sony headset (t.w.v. €149,-)!