Surfen op het internet: via smartphone of computer?

Smartphones; ze zijn al lang niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Onderweg, in het openbaar vervoer, in de wachtkamer van de huisarts, overal zie je tegenwoordig mensen met hun smartphone in de hand naar hartenlust klikken, kijken of scrollen. En dat is niet vreemd, want onderzoek wijst uit dat het smartphonebezit in Nederland de afgelopen jaren flink is gegroeid. Zo had in 2013 “nog maar” 75% van de Nederlanders een smartphone, maar was dat vorig jaar al gestegen naar 93%! De grootste bijdrage hierin werd overigens geleverd door 45+’ers: waar in 2014 nog ongeveer de helft een smartphone had, was dit vorig jaar al meer dan 90%.

De smartphone; meer dan een telefoon

Een smartphone is natuurlijk in beginsel een telefoon, maar wordt allang voor veel meer gebruikt dan dat. Zo krijgt de smartphone ook een steeds belangrijkere rol in ons dagelijkse doen en laten. Maak een foto met je telefoon en deel hem met je telefoon met vrienden en vraag ze met je telefoon in bijvoorbeeld een chatbericht wat ze ervan vonden. Of: de datum van een evenement opzoeken, kaarten bestellen, het weerbericht van die dag bekijken, navigeren naar de bestemming, en eenmaal aangekomen een drankje kopen… het kan allemaal met je telefoon. De smartphone is een verlengstuk geworden van ons alledaagse leven; een multitool vol snelle oplossingen, sociale contacten en entertainment.

De computer verliest terrein t.o.v. de smartphone

Deze exponentiele groei in smartphone-gebruik heeft wereldwijd ook zijn invloed op het internetverkeer. Want waar de smartphone vorig jaar nog goed was voor 18 procent van al het internetverkeer, voorspellen wetenschappers nu dat dit in de komende jaren meer dan zal verdubbelen tot wel 44 procent in 2022! Een van de voornaamste redenen hiervoor is het feit dat het gebruik van de computer, zoals via desk- of laptops gestaag afneemt. Waar de computer dit jaar nog garant stond voor 41 procent van al het internetverkeer, zal dit in 2022 afgenomen zijn tot 19 procent.

De smartphone die past bij jouw gebruik kiezen we samen

Hoe gebruik jij jouw mobiel? Puur als telefoon en om bereikbaar te kunnen zijn of als zakcomputer waar je werkelijk alles mee doet? Kom eens lang in de winkel bij jou in de buurt en laat het ons weten: we bespreken je wensen, bekijken de mogelijkheden en kiezen zo samen de perfecte smartphone voor jou.