Het mobiele netwerk van T-Mobile komt voor de vijfde keer op rij als beste uit de nationale mobiele netwerktest van Umlaut. In 2016, 2017, 2018 en 2019 werd T-Mobile ook al uitgeroepen tot ‘Best geteste netwerk van Nederland’. Dat is in 2020 dus niet anders. Want naast een 4G-netwerk van wereldklasse, heeft hun 5G-netwerk volgens umlaut met afstand de best geteste dekking.

Best uit de test

In het onderzoek van Umlaut worden diverse aspecten van de 4G- en 5G-netwerken van T-Mobile, KPN en Vodafone getest. Zo werd gekeken naar Crowd, Spraak en Data in verschillende omgevingen zoals: de stad, een dorp of het platteland en op verschillende manieren, zoals: lopend, in de auto of in de trein. Van de drie netwerken van Nederland (T-Mobile, KPN en Vodafone) behaalde T-Mobile de hoogste gezamenlijke score, namelijk: 962 uit 1000 punten. Dit in 2020 zelfs de hoogste score wereldwijd.

Het meest gebruikte netwerk van Nederland

Naast het best geteste netwerk, is het T-Mobile netwerk bovendien het meest gebruikte netwerk van Nederland: maar liefst 50 procent van het Nederlandse mobiele dataverkeer gaat via het T-Mobile netwerk! Tevens is T-Mobile de eerste provider met een landelijk dekkend 5G-netwerk. Klaar voor de toekomst.

Heb je vragen over het onderzoek van Umlaut of de kwaliteit van de T-Mobile netwerken? Neem contact op met de winkel bij jou in de buurt.