Veel huishoudens betalen te veel voor energierekening 

We roepen het al even, maar ook  de Energiemonitor 2018 van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) bevestigt het nu: overstappen van energieleverancier bespaart geld, veel geld. Gelukkig realiseren steeds meer consumenten zich dat, want behalve dat je veel geld bespaart, stimuleer je door over te stappen de energiebedrijven bovendien om onderling meer te concurreren op basis van prijs en dienstverlening. En daar profiteert iedereen van.

Energie-overstappers besparen tot bijna €400,-

Toezichthouder ACM laat in het onderzoek zien dat consumenten door over te stappen tot bijna €400,- kunnen besparen. En dat is gewoon hartstikke veel geld. Zonde dus en daarom is het ook niet gek dat steeds meer mensen zich dat realiseren en de overstap maken. De Energiemonitor laat zien dat 42% van de consumenten in de laatste drie jaar is overgestapt en dat in de afgelopen twaalf maanden maar liefst 1,3 miljoen overstapverzoeken zijn verwerkt. Verder hebben overstappers na het ervaren van het voordeel vaak snel de smaak de pakken: consumenten die in de afgelopen drie jaar zijn overgestapt, stappen gemiddeld vaker over (2,7 keer) dan consumenten die meer dan drie jaar geleden zijn overgestapt (1,9 keer). Een goede zaak.

Energie besparing

Nog niet iedereen klaar om te besparen omdat: te moeilijk?

Inmiddels hebben veel huishoudens in Nederland dus gelukkig het licht gezien en zich gewaagd aan een voordelige overstap. Toch laat ruim een kwart (26%) van de Nederlandse huishoudens jaarlijks nog altijd veel geld liggen door nog nooit van energieleverancier te zijn gewisseld. De voornaamste reden hiervoor blijkt te zijn: de moeilijkheid van het vergelijken. 39% geeft namelijk aan zich geen duidelijk beeld te kunnen vormen van de verschillen tussen de aanbieders. Gelukkig is dat exact wat wij doen en kan Telecombinatie je daar dus bij helpen.

Het vergelijken hebben wij al voor je gedaan

Door over te stappen via Telecombinatie ga jij besparen op je energierekening, zonder dat je daar zelf iets voor hoeft te doen. Wij vergelijken namelijk iedere dag al de beste deals en doen je op basis van jouw wensen daarom altijd een passend én voordelig aanbod. Verder begeleiden we ook je overstap en laten het je bovendien weten als je contract weer afloopt en een volgende voordelige overstap beschikbaar is. Daar bovenop krijg je bij je nieuwe energiecontract via Telecombinatie ook nog eens een cadeaukaart van 100 euro. Dubbel verdienen dus!

Kom naar jouw winkel in de buurt en we gaan samen direct dit bespaartraject in. O één ding: vergeet jij je energienota niet mee te nemen? Dan doen wij de rest.