Vergelijk de Samsung Galaxy S23 met de Samsung Galaxy S21 (+) vs Samsung Galaxy S20 (Ultra)

Deze week heeft Samsung zijn nieuwste vlaggenschip, de Samsung Galaxy S23-serie geïntroduceerd. De S23-reeks bestaat uit de Samsung Galaxy S23, S23+ en S23 Ultra. Het zijn waardige opvolgers van de Galaxy S20, S21 en S22 modellen.

Heb je nu een Samsung Galaxy S20 of Samsung Galaxy S21 en wil je weten wat de verschillen zijn met de Samsung Galaxy S23-modellen? Lees dan verder. We vergelijken de Samsung Galaxy S23, S23 + en S23 Ultra met de vorige series zodat je zeker weet welke opvolger voor jou de beste keuze is.

Om je te helpen bij je keuze hebben we de belangrijkste eigenschappen en verschillen voor je op een rij gezet. Uiteraard kun je ook direct een afspraak maken bij een Telecombinatie winkel, dan leggen we de verschillen tussen de S23 en S20 en S21 direct uit. We adviseren je graag!

Maak een afspraak bij telecombinatie

Verschillen Samsung Galaxy S23 vs Samsung Galaxy S21 vs Samsung Galaxy S20

De Samsung Galaxy S23-serie is er op een aantal punten flink op vooruit gegaan ten opzichte van de Samsung Galaxy S21 en S20 serie. Zo zijn de grootste verschillen terug te vinden in de processorsnelheid, camerakwaliteit en de behuizing van het toestel. Ook het beeldscherm is verbeterd, de Samsung Galaxy S23-serie heeft een hoge verversingssnelheid waardoor het beeldcontrast erg hoog is en het zwart écht zwart is. Kleuren komen prachtig over en al je foto’s en video’s zullen er fantastisch uitzien. Dit komt mede door de vernieuwde selfiecamera, die ook ’s nachts of met weinig licht betere foto’s maakt. De Samsung Galaxy S23 Ultra is uitgerust met de S pen, die we al kenden van de Samsung Galaxy Note serie, maar geen opvolger meer kent. Ook heeft Samsung met de Galaxy S23-reeks stappen gemaakt in de beveiliging. Je ontgrendelt het toestel met een ultrasonische vingerafdrukscanner die achter het scherm in het toestel verwerkt is. Hiermee ben jij de enige die makkelijk en snel je smartphone kunt ontgrendelen.

Alle aanbiedingen Samsung Galaxy S23-serie

Designverschillen tussen Samsung Galaxy S23 vs Samsung Galaxy S21 vs Samsung Galaxy S20

De Galaxy S23 en S23+ hebben een soortgelijk ontwerp als hun voorgangers. Wat wel opvalt is dat de nieuwe camera’s niet verwerkt zijn in een eiland op de achterkant van het toestel. De drie cameralenzen zijn individueel in de achterkant verwerkt en steken minimaal uit. Dit kennen we van de iPhone 13 en 14 Pro serie. Dit geeft de smartphones een strakker uiterlijk en is optisch een vooruitgang.

De Samsung Galaxy S23 en S23 + hebben een vergelijkbaar uiterlijk met ronde afwerking, zoals ook het geval is bij de S20, S20+, S21 en S21+. De Samsung Galaxy S23 Ultra heeft een afwijkend rechthoekig design in vergelijking met de Samsung Galaxy S20 Ultra en Galaxy S21 Ultra. Daarmee is de Galaxy S23 Ultra echt een ander toestel qua design en hoe deze in de hand ligt. De Samsung Galaxy S23 Ultra is daarmee qua design meer te vergelijken met de Samsung Galaxy Note 20, waar geen opvolger voor gelanceerd is. Wat de vergelijking hier versterkt is de aanwezigheid van de S pen, waarmee je de Samsung Galaxy S23 Ultra en S21 Ultra eenvoudig bedienen. Met de S Pen kun je bijvoorbeeld notities maken, tekst bewerken of het als virtueel potlood gebruiken.

Schermverschillen: Samsung Galaxy S23 vs Samsung Galaxy S21 vs Samsung Galaxy S20

Het scherm van de Samsung Galaxy S23 is met 6,1 inch, 0,1 inch kleiner dan het scherm van de S21 en S20. Dit geldt ook voor de S23+ met een schermgrootte van 6.6 inch vs de S20+ en S21+ met een schermgrootte 6,7 inch. Ook het 6.8 inch scherm van de Samsung Galaxy S23 Ultra is maar iets kleiner dan dat van de S20 Ultra en S21 Ultra.

Net als de Samsung Galaxy S20 en S21 series heeft de S23 serie een Dynamic Amoled 2x scherm met een verversingsnelheid van 120Hz, waardoor beelden zich vloeiend over het scherm bewegen. Bij een 120Hz-scherm gaat het – simpel gezegd – om een scherm dat zich 120 keer per seconde ververst en het beeld opnieuw aanmaakt.

Waar de Samsung Galaxy S23-serie zich onderscheidt van de S21- en S20-series, is dat de verversingssnelheid zich automatisch aanpast aan het beeld. Wanneer een hoge verversingssnelheid niet nodig is, verlagen de Samsung Galaxy S23-smartphones de snelheid. Dit bespaart veel energie, waardoor je langer met de batterij doet. Dit is een echte vooruitgang bij de Galaxy S23-serie in vergelijking met de S21- en S20-serie.

Processorverschillen: Samsung Galaxy S23 vs Samsung Galaxy S21 vs Samsung Galaxy S20

Met de nieuwe processor heeft Samsung een flinke stap gezet. De Samsung Galaxy S23 heeft de Snapdragon 8 Gen 2-chip die nóg krachtiger en energiezuiniger is dan zijn voorgangers. Deze chip geeft grote snelheid en grafische verbetering ten opzichte van de chip die werd gebruikt in de Galaxy S21- en S20-serie. Hierdoor zijn de Samsung Galaxy S23-toestellen erg geschikt om games op te spelen. Daarnaast is deze processor energiezuiniger. De verschillende kernen worden afzonderlijk en pas ingeschakeld zodra toepassingen en/of apps dit nodig hebben. Zo verspilt de processor minder energie, waardoor de batterij langer meegaat.

Cameraverschillen: Samsung Galaxy S23 vs Samsung Galaxy S21 vs Samsung Galaxy S20

De Samsung Galaxy S23 en S23+ hebben, net als hun voorgangers, drie camera’s aan de achterzijde. Anders dan hun voorgangers is de samenstelling en resolutie van de lenzen veranderd. In elke omstandigheid kunnen de lenzen nu meer licht opvangen om een betere foto te maken.

Daarnaast is de selfie camera verbeterd. Door de Nightselfie en Night Portraits functies heeft deze camera nu meer capaciteit om een goede foto of video te maken in het donker. Dit is echt een vooruitgang waar je binnen of ’s avonds voordeel uithaalt ten opzichte van de Samsung Galaxy S20/S20+ en S21/S21+.

De Samsung Galaxy S23 Ultra heeft de beste set camera’s aan boord met daarbij de unieke 200MP camera. Hiermee maak je, ook wanneer je ver inzoomt, haarscherpe foto’s. Door de optische zoom wordt er bij inzoomen niet ingeleverd op de kwaliteit. Ook wanneer je niet inzoomt krijg je perfecte kwaliteit en heb je meer omgeving op je foto staan. De foto’s zullen scherper, kleurrijker en beter belicht zijn dan de foto’s die je maakt met de S23, S23+ of met de voorgangers de Samsung Galaxy S21 Ultra en S20 Ultra. De echte foto en video liefhebber zal de keuze maken voor de Samsung Galaxy S23 Ultra.

Ook de voorcamera is met 12MP de perfecte selfiecamera. Deze selfiecamera doet niet onder voor de camera die zich bij de S21 en S20 op de achterkant van het toestel bevindt. Wil je meer weten over de verschillende camera’s? Maak dan een afspraak of kom langs bij een Telecombinatie winkel bij jou in de buurt. We adviseren je graag.

Batterijverschillen tussen Samsung Galaxy S23 vs Samsung Galaxy S21 vs Samsung Galaxy S20 Ultra

De verschillen in batterij tussen Samsung Galaxy S23 en S23+  is aanzienlijk: met een batterij van 3900 mAh versus 4700mAh. Deze is iets kleiner dan die van de S21 (4000 mAh.) maar weer groter als je deze vergelijkt met de Samsung Galaxy S21+ (4500mAh). Dit betekent niet automatisch dat de accu sneller leeg zal zijn, want je gebruik, de processor, beeldscherm en de software zijn ook van invloed op de gebruiksduur. De nieuwe processor zorgt ervoor dat de telefoon juist langer meegaat bij een gelijk gebruik. Daarnaast is de Samsung Galaxy S23 serie op te laden met de Samsung Supercharge lader van 45W (los te verkrijgen bij Telecombinatie), waardoor je na 10 minuten laden weer een halve dag vooruit kunt. De batterij van de Samsung Galaxy S23 Ultra is gelijk aan die van die van de S21 Ultra en S20 Ultra.

Softwareverschillen: Samsung Galaxy S23 vs Samsung Galaxy S21 vs Samsung Galaxy S20

De Samsung Galaxy S23, S23+ en S23 Ultra hebben met de introductie direct de nieuwste Android-versie: Android 13. Samsung garandeert dat ze de smartphones ten minste 2 jaar vanaf de productintroductie met software-updates ondersteunen. Daarnaast krijgt de Samsung Galaxy S23 Ultra voor het eerst de garantie van minimaal 5 jaar beveiligingsupdates. Hierdoor speelt Samsung ook in op de levensduur van de Samsung Galaxy S23-serie en de tendens dat een telefoon gemiddeld steeds langer gebruikt wordt. Doordat de hardware van de Samsung Galaxy S23 serie krachtiger is, zijn deze telefoons geschikter voor toekomstige Androidversies. Tenminste, dat is de verwachting.

Prijsvergelijking: Samsung Galaxy S23 vs Samsung Galaxy S22 vs Samsung Galaxy S21

Voor de nieuwe Samsung Galaxy S23-serie liggen de prijzen tussen de €949 en €1869, afhankelijk van het type en de grootte van het geheugen. De Galaxy S23-serie is hiermee bij introductie €100 duurder dan zijn voorgangers de S22 en S21. Tijdelijk ontvang je nu extra korting bij een upgrade naar meer geheugen, die oploopt tot wel €240. Wacht niet te lang want dit is een introductie aanbieding 

 

Cashback Samsung Galaxy S23 serie

Combineer je nieuwe Samsung Galaxy S23 met een abonnement voor extra korting

Wanneer je de aanschaf van de Samsung Galaxy S23, S23+ of S23 Ultra combineert met een mobiel abonnement bij Telecombinatie, ontvang je al gauw €150- €200 korting op je nieuwe Samsung Galaxy S23. Bekijk hier de Samsung S23 actie pagina met alle aanbiedingen

We helpen je graag

Overweeg je één van de fonkelnieuwe modellen uit de Samsung Galaxy S23-serie te kopen? In onze winkel helpen je graag met je keuze. Bel ons, kom langs of maak een afspraak bij jouw telefoonwinkel in de buurt. Heb je je keuze al gemaakt? Dan kun je natuurlijk ook meteen telefonisch bestellen. Als je je nieuwe Samsung Galaxy S23 bij Telecombinatie bestelt, loop je daarna bellend de winkel uit. We maken je telefoon meteen gebruiksklaar.

Afsprakenplanner Telecombinatie

Alle specificaties op een rij tussen de Samsung Galaxy S23 vs S21 vs S20

specificaties

Samsung Galaxy S23

Samsung Galaxy S21

Samsung Galaxy S20

Scherm

6.1 inch6.2 inch6.2 inch

Kleuren

Phantom Black, Cream, Green, Lavender

Wit, Paars, Rose-Goud, Grijs

Groen, Blauw, Rose

Camera voor

Selfie 12 MP

Selfie 10 MP

Selfie 10 MP

Camera achter

Ultra Wide 12 MP

Ultra Wide 12 MP

Ultra Wide 12 MP

 

Wide 50 MP

Wide 64 MP

Wide 64 MP

 

Telelens 10 MP

Telelens 12 MP

Telelens 12 MP

Processor

Snapdragon 8 Gen 2

Exynos 2100

Exynos 990

Batterij

3900 mAh

4000 mAh

4000 mAh

Intern en werkgeheugen

8GB + 128GB | 8GB + 256GB

8GB + 128GB | 8GB + 256GB

8GB + 128GB | 8GB + 256GB

Afmetingen

146.3 x 70.9 x 7.6 mm

151.7 x 71,2 x 7,9 mm

152 x 68 x 7.9 mm      

Gewicht

168 gram

171 gram

264 gram

Androidversie bij lancering

13.0

11.0

10.0