Wie had dat gedacht: Telfort verdwijnt en wordt KPN

Telfort, de bekende prijsvechter van het eerste uur, sluit per 1 mei haar deuren en zal net als XS4All en Yes Telecom overgaan in moederbedrijf KPN. Wat, wanneer, waarom? We vertellen je er alles over in deze blog.

23 jaar liep Telfort voorop in de strijd van telecomprijsvechters. In 1996 eerst als aanbieder van voordelige telefonie over de vaste lijn, maar spoedig daarna werden ook de diensten die wij nu nog van ze kennen toegevoegd: mobiele telefonie (in 1998), internet (2007) en interactieve televisie (2011). KPN nam het merk in 2005 over en heeft onder die naam dus nog bijna 15 jaar lang mobiele en vaste diensten aangeboden. Met succes, maar…

Einde van een tijdperk

Begin dit jaar heeft KPN besloten al haar dochtermerken samen te voegen onder de naam van KPN en zullen, naast Telfort, ook XS4All en Yes Telecom, twee andere pioniers uit het telecomlandschap, geleidelijk verdwijnen. KPN belooft de unieke kenmerken en eigenschappen van deze merken over te zullen nemen in het KPN-portfolio, maar bijvoorbeeld Ex-miljonair Hans uit de Telfort-reclames zal uiteindelijk toch echt van de buis verdwijnen.

Ook Telfort-winkels sluiten de deuren

Naast de naam en de reclames zullen ook de Telfort-winkels binnenkort uit de winkelstraten verdwijnen. En dat is jammer, want het is soms best prettig om vragen te kunnen stellen of een toestel eerst even vast te kunnen houden voordat je ‘m koopt. Een vertrouwde plek waar je advies krijgt op basis van jouw persoonlijke behoeften. Gelukkig kun je straks gewoon nog bij de KPN-winkels terecht en zit er bovendien altijd wel een Telecombinatie-winkel in de buurt die je graag verder helpt, ook als je het abonnement niet in eerste instantie bij Telecombinatie hebt afgesloten.

Bij Telecombinatie stap je nu gratis over op KPN

Zeker, ook wij vinden het jammer na 23 jaar afscheid te moeten nemen van prijsvechter Telfort, maar toch biedt het ook voordelen. Zeker voor jou! Zo stapt iedere Telfort-klant nu kosteloos over naar KPN en kiest daarom een gloednieuw abonnement uit het brede KPN-portfolio: met grotere bel- en databundels, nóg sneller 4G-internet en standaard 65 tv-zenders, waarvan 40 in HD.

En daar stopt het niet. Want heb je naast mobiel ook een Thuis-pakket van Telfort? Dan profiteer je in combinatie met KPN van nóg meer voordeel dankzij KPN Compleet, zoals: maandelijks €5,- korting op je KPN mobiel abonnement, een verdubbeling van je bel en databundels of een gratis TV-zenderpakket!

Wat betekent dit voor jouw abonnement?

Heb je nu al een Telfort-abonnement? Dan zal er op den duur ook voor jou iets gaan veranderen. Wat dat exact is, verschilt per contract. Wil je exact weten wat het stoppen van Telfort betekent voor jouw contract of abonnement? Kom langs in de Telecombinatie-winkel bij jou in de buurt, ook als je jouw contract niet bij ons hebt afgesloten en we lopen er samen rustig doorheen.