Ziggo snelheidsverhoging 2023 - sneller uploaden en downloaden

Ziggo gaat de internetsnelheid ophogen in september 2023! Voor alle particulier en Zakelijke Ziggo abonnementen gaat de uploadsnelheid omhoog. Dat betekent dat je bestanden nóg sneller kan versturen en online videobellen nog soepeler gaat.

Wil je direct overstappen op Ziggo? Kijk dan naar het aanbod op jouw postcode en maak een afspraak bij ons in winkel. We helpen je graag.

Afsprakenplanner Telecombinatie

Ziggo upload snelheidsverhoging

Voor klanten met het Basic, Start en Start XXL-pakket verdubbelt de downloadsnelheid naar respectievelijk 100, 200 en 400 Mbit/s. Maar ook de Start-XXL-klanten en Complete klanten krijgen sneller internet. Zie voor alle veranderingen onderstaande tabel. Met deze verhogingen worden bestanden sneller verzonden en videobellen gaat veel beter na deze snelheid verhoging. Ideaal als je met meer personen in huis, tegelijkertijd van het internet gebruik maakt. Bijvoorbeeld als jij een online meeting hebt en iemand anders een video probeert te streamen.

Ziggo download snelheidsverhoging

De download snelheid zal bij het meest verkochte pakket Internet Complete worden verhoogd van 400Mbit naar 500Mbit. Het verschil van twee keer 50Mbit dat erbij komt, is te vergelijken met het internet dat nodig is voor een klein huishouden. Met 50Mbit kan je TV-kijken, 2 laptops gebruiken en 2 smartphones. Er komt dus downloadsnelheid bij voor ongeveer 4 personen!

Moet ik wat doen?

Ben je al bestaande klant van Ziggo? In de loop van oktober zijn de vernieuwde internetsnelheden voor alle klanten te merken. Klanten krijgen van Ziggo een melding zodra de verbeterde snelheden voor hen beschikbaar zijn. Je kan zelf handmatig de internetsnelheid verhogen. Dit doe je door het modem voor een periode van een minuut van de stroom af te halen en daarna weer aan te zetten. Gebruik hiervoor niet de resetknop.

De verhoging van de snelheden zal je als klant niets kosten. Hieronder een overzicht van de wijzigingen.

 Oude SnelheidNieuwe Snelheid

Internet Basic

50Mbit/s down
25Mbit/s up
100Mbit/s down
25Mbit/s up

Internet Start

100Mbit/s down
30Mbit/s up
200Mbit/s down
30Mbit/s up

Internet Start XXL

200Mbit/s down
30Mbit/s up
400Mbit/s down
40Mbit/s up

Internet Complete

400Mbit/s down
40Mbit/s up
500Mbit/s down
50Mbit/s up

Internet Max

600Mbit/s down
50Mbit/s up
600Mbit/s down
60Mbit/s up

Internet Giga

1000Mbit/s down
75Mbit/s up
1000Mbit/s down
100Mbit/s up

Ziggo Zakelijk

Ook bij een zakelijk Ziggo pakket gaan de snelheden omhoog. Net als bij de particuliere pakketten gaat veelal de uploadsnelheid omhoog. De exacte verhogingen zijn nog niet bekend en worden binnenkort bekend gemaakt. 


Ga ik meer betalen?

Nee, je gaat niet meer betalen voor de verhoging van de internetsnelheid. Wel dien je rekening te houden met een jaarlijkse tariefverhoging of inflatiecorrectie van de internetabonnementen van Ziggo. Deze verhoging vindt meestal plaats in juni of juli.  

Zit je niet te wachten op deze prijsstijging? Kom dan langs bij één van onze Telecombinatie winkels. Bij Telecombinatie krijg je onafhankelijk advies met de beste aanbiedingen en zetten we eenvoudig alle aanbieders die op jouw adres leveren op een rij. Uiteraard kunnen we je ook helpen bij het combineren van Ziggo met een Vodafone mobiel abonnement.

Afsprakenplanner Telecombinatie