Overal perfecte wifi? Dat kan door middel van een eigen mesh-netwerk! Hoe zit dat? Een mesh-netwerk zorgt niet alleen voor een beter dekkend signaal, het is ook nog eens slim en maakt zelf de afwegingen die nodig zijn om het wifi-signaal via de meest efficiënte route te versturen; ook wanneer dit niet perse de kortste route is. Wil je bijvoorbeeld het internet afscrollen, maar wordt de dichtstbijzijnde wifipunt al behoorlijk belast door een gamende huisgenoot, dan zal jouw slimme mesh-netwerk automatisch de hulp inschakelen van een andere wifipunt om jou via die route alsnog van een sterke verbinding te kunnen voorzien. 

Wat heb je nodig voor een mesh-netwerk? Een modem van een van de internetproviders én TP-Link Deco mesh routers! Weet je niet hoeveel TP-Link Deco’s nodig zijn voor een volledige dekking bij jou in huis? Geen probleem. Kom langs in één van onze winkels, onze experts adviseren je graag. Ben je benieuwd naar ons aanbod? Lees dan verder.

Afsprakenplanner Telecombinatie

Wat doet een TP-Link Deco?

TP Link Deco zijn mesh routers. Mesh routers zoals deze hebben veel voordelen ten opzichte van traditionele routers. Deco werkt niet zoals een traditionele router met wifi uit één kastje, maar met verschillende wifipunten die je door je huis verspreidt, zonder kabels. Mesh Wifi is een draadloos netwerk dat bij hogere snelheden een betere dekking geeft in alle ruimten van een gebouw. Mesh technologie zorgt ervoor dat alle onderdelen van het netwerk onderling zijn verbonden zodat er altijd een snelle en stabiele verbinding beschikbaar is voor alle gekoppelde apparaten.

De oplossing van het moment om van al je wifi problemen af te zijn: multiroom wifi. Multiroom wifi routers liggen in een hogere prijsklasse dan de andere categorieën, maar hier krijg je ook wat voor terug. Dit kun je creëren met een 2-of 3 pack TP-Link Deco’s.

 Die TP-Link Deco mesh wifipunten vormen samen één groot dekkend netwerk met één naam en één wachtwoord. En behalen tot wel drie keer snellere verbindingen dan routers van een oudere generatie dankzij de draadloze technologie. Deco kan daardoor op maximaal 150 apparaten verbindingen verzorgen. Conclusie; Het Mesh WiFi is dé oplossing is voor snelle en stabiele internet verbinding in elke hoek van je huis!

Wifi Mesh producten verkrijgbaar bij Telecombinatie

Bij Telecombinatie hebben we een ruim aanbod aan TP-Link Mesh Deco wifi routers. In de categorie basis zijn routers te verkrijgen, ook wel de Deco S en E-lijn. De TP-Link Deco M en P lijn zijn vooral geschikt voor een middengroot huis of appartement. In deze categorie ga je voor net dat stapje beter. Krachtiger wifi signaal, snellere ethernetporten en een hogere doorgifte van het signaal. Je zult dit direct merken in het wifi-signaal. Woon je in een villa of wil je de Wifi Deco routers plaatsen in een kantoorruimte, dan kun je altijd een gepaste router vinden in de X-lijn.

Wil je weten welke TP-Link Deco het beste past bij jouw woonsituatie en portemonnee? Maak dan een afspraak bij jouw Telecombinatie winkel in de buurt en onze WiFi experts bekijken samen het aantal Wifi punten die nodig is voor jouw woonsituatie.

Hieronder nemen we je mee door de populaire TP-Link Deco modellen:

 • TP-Link Deco E4 

  Met de komst van de nieuwe WiFi mesh routers wordt het eindelijk eenvoudig om overal in huis een goede WiFi verbinding te krijgen, hiermee zijn zwakke signalen verleden tijd. De Deco E4 is een zeer betaalbare Mesh Wifi router met Wifi 5. Met een 2-pack biedt de Deco E4 tot wel 260 vierkante meter wifi-dekking. Deze Deco kan verbinden met tot wel 100 apparaten. Ook biedt de Deco E4 ouderlijk toezicht, waar ongepaste websites kunnen worden geblokkeerd aan de hand van unieke profielen van elk gezinslid.
   
 • TP-Link Deco M5

  Het TP-Link Deco M5 WiFi mesh systeem levert WiFi door het hele huis, met een max. snelheid van 400Mb per seconde en zonder onderbrekingen. De Deco M5 is één van de goedkopere opties. Door twee of meer Deco units te combineren, voorziet u uw woning van maximaal 260 vierkante meter van volledige WiFi-dekking. Voor een huis met 3 woonlagen heb je 3 units nodig. Met deze 3-pack creëer je een dekkend draadloos netwerk tot 370 vierkante meter met maximaal honderd netwerkapparaten.
   
 • TP-Link Deco 9 Plus

  Geen gedoe meer met verschillende kastjes die niet met elkaar samenwerken. En ook nooit meer zelf moeten schakelen tussen verschillende wifi punten in huis. Met de TP-Link Deco M9 Plus ben je door heel het huis voorzien van één groot wifi netwerk. In een gemiddeld rijtjeshuis plaats je er dan één beneden voor en één achterin de woning, de derde gaat op de eerste verdieping in het midden van het huis. De Deco M9 levert snelle, stabiele verbindingen tot 2134 Mb per seconde en je kunt meer dan 100 apparaten op het netwerk aansluiten. Vergeet ook niet dat de app mogelijkheden biedt om je te helpen met het vinden van de beste plek. Het voordeel ten opzichte van de Deco M5 is dat de M9 satellieten met elkaar over een aparte band communiceren (5Ghz). Zo behoud je altijd een stabiele verbinding.
   
 • TP-Link Deco X20

  De TP-Link Deco X20 is het kleine maar krachtige broertje van de snellere Deco X60. De Deco X20 is met zijn wifi 6 krachtig genoeg om een woning te voorzien van een snelle en stabiele internetverbinding. Je koppelt met gemak tot wel 150 apparaten op het systeem zonder problemen. Wifi 6 is de nieuwe wifi standaard waarmee nog sneller en stabieler internet mogelijk is. Met deze mesh-router behaal je internetsnelheden tot wel 1800 Mb per seconde. Wil jij voorbereid zijn op de toekomst. Met deze nieuwe Wifi 6 router ben je in alle hoeken van je huis voorzien van stabiel en snel internet. Deze Wifi 6 router blijft natuurlijk ook geschikt voor apparaten die hier nog geen gebruik van kunnen maken.
   
 • TP-Link Deco X60

  De Deco X60 tilt het de TP-Link Deco’s naar een nog hoger niveau. De TP Link Deco X60 is namelijk een Wifi 6 router. Met deze mesh router behaal je internetsnelheden tot wel 2402 Mb per seconde. Dit is bijna drie keer sneller dan de huidige 5 Ghz standaard. Natuurlijk blijven apparaten die Wifi 6 nog niet ondersteunen ook gewoon werken met dit systeem. Daarnaast kun je met de Deco X60 maarliefst verbinding maken met tot 200 apparaten. Natuurlijk wil je een veilig thuisnetwerk. Daarom is de Deco X90 uitgerust met TP-Link HomeCare, met netwerkbeveiliging, ouderlijk toezicht, en software die bescherming biedt tegen virussen.
   
 • TP-Link Deco X90

  Razendsnel internetten kan natuurlijk al met de Deco X20 en Deco X60, maar vanaf nu kan het nog sneller en krachtiger met de TP-Link Deco X90. Heb je al een Deco systeem staan en wil je deze uitbreiden met de Deco X90? De Deco X90 is te koppelen met alle Deco modellen. Met Wifi 6 op deze mesh router behaal je internetsnelheden tot wel 6005 Mb per seconde. Dit is ruim twee keer sneller dan de Deco X60. Ook de Deco X90 is voorzien van 3 jaar gratis HomeCare software.

Hoeveel Mesh WiFi punten heb ik nodig?

Dat is afhankelijk van de grootte van de woning, hoeveel etages de woning heeft en of er veel stoorzenders in huis zijn die het signaal verzwakken. In de regel kun je er vanuit gaan dat je in een appartement met 2 TP-Link Deco punten voldoende WiFi dekking kunt creëren. Is de oppervlakte groter dan 100m2 dan zal je er al gauw minimaal 3 TP-Link Deco Wifi punten nodig hebben. Dit geldt ook voor een rijtjes woning met 2 of 3 etages. Daarnaast is het afhankelijk hoe de WiFi punten met elkaar communiceren, daarom is het belangrijk om vooraf een inventarisatie te doen. Onze WiFi experts in de winkel kunnen je hierbij helpen en op basis van de grootte van de woning en de karakteristieken van de woning een onafhankelijk en goed advies geven. Nog niet genoeg dekking met de Wifi punten? Geen probleem je kunt eenvoudig met een extra Wifi punt uitbreiden. 

Hoeveel TP-Link Deco units zijn te koppelen?

Je kan maximaal 9 Deco stations aan elkaar koppelen. Het is zelfs mogelijk verschillende Deco modellen (zoals de M5, P9 en M9 Plus) met elkaar te combineren. In dat geval is het raadzaam om het snelste station als primaire router te configureren en de andere stations daar mee te verbinden.

Hoe installeer ik de TP-Link Deco mesh routers?

En denk je dat de installatie alleen mogelijk is als je er verstand van hebt? Zeker niet! Het leuke van dit systeem is, dat je de installatie een fluitje van een cent is. Download de app en binnen een paar stappen heb je jouw wifi netwerk een enorme boost gegeven. Telecombinatie heeft alleen merken geselecteerd die gemakkelijk aan te sluiten zijn. Zo kun je bij een 2 of 3 Wifi punten in een pakket kopen. Het installeren en koppelen van de WiFi punten gaat vervolgens heel eenvoudig.

 1. Sluit het hoofd WiFi punt aan op de router/modem van je internetprovider.
 2. Download de bijbehorende app op je smartphone en volg de stappen om het hoofd WiFi punt in te stellen.
 3. Plaats het volgende WiFi punten op een goede plek in huis, binnen het bereik van het hoofd Wifi punt.
 4. Volg stap voor stap de app op je telefoon en installeer het systeem binnen een paar minuten
 5. Stuk voor stuk de  WiFi punten koppelen met elkaar via de app. Zo ontstaat er 1 volledige dekkend WiFi netwerk in huis.

Het Mesh WiFi netwerk kiest automatisch de beste uitzend frequentie zodat deze het eenvoudigst door betonnen muren gaat en zo min mogelijk stoort op het WiFi signaal van bijvoorbeeld de buren. 

Ben je opzoek naar de TP-Link Deco die het beste bij jou past? Maak een afspraak en kom naar de dichtbij zijnde winkel bij jou in de buurt. Onze Wifi experts helpen je graag.

Afsprakenplanner Telecombinatie