Back to school; een mobiel abonnement voor kinderen 

Even kunnen bellen dat je na school bij een vriendje gaat spelen of via een appje laten weten dat je weer opgehaald wil worden; een mobiele telefoon is best handig, ook voor kinderen. En nu de scholen langzaam maar zeker weer beginnen, breken veel ouders hun hoofd over de vele mogelijkheden van een kinderabonnement. Ga je bijvoorbeeld voor prepaid of een abonnement (postpaid), alleen bellen of toch ook data, geef je je kind alle vrijheid of hou je toch liever een vinger aan de pols? De mogelijkheden zijn eindeloos en totaal in te richten op basis van de persoonlijke wensen van jou én je kind. Laten we er eens een aantal bekijken.

Prepaid: nooit meer onverwachte kosten

Ouders van (jonge) kinderen kiezen veelal eerst voor prepaid. En dat is niet vreemd, want bij prepaid hou je de kosten altijd in de hand doordat je zelf bepaalt hoeveel tegoed dat je maximaal wilt gebruiken. Prepaid is bovendien een goede eerste leerschool voor je kind: hij/zij leert om te gaan met bel-/databundels en zal zich sneller bewust zijn van de kosten die hieraan verbonden zijn. Zeker als je het koppelt aan zakgeld. De kosten per belminuut of gebruikte Mb liggen bij prepaid wel aanzienlijk hoger dan bij een vast abonnement, dus wanneer het gebruik omhoog gaat, is prepaid mogelijk niet meer het meest voordelig.

Een groot voordeel van prepaid is bovendien dat je altijd nog gebeld kan worden. Ook als je tegoed op is. Zo is je kind dus hoe dan ook altijd te bereiken. KPN biedt daarnaast Prepaid Onbeperkt Online: een databundel met onbeperkt internet op de lage snelheid van 128 Kb/s. Niet erg handig voor het laden van een YouTube-filmpje, maar meer dan genoeg voor het versturen van een appje of om even iets op te zoeken op internet. 

Vast abonnement: voordelig bij meer gebruik

Kinderen tot een jaar of 12 gebruiken over het algemeen hun telefoon maar weinig. Het blijft meestal bij af en toe bellen of sms’en. Later stijgt het gemiddelde gebruik al snel omdat oudere kinderen meer online video’s bekijken, (online) spelletjes spelen of muziek luisteren. Dit kost een hoop data en een vast abonnement zal daarom al snel een stuk voordeliger zijn. 

  • Bundelplafond of niet

    Bij een abonnement kun je, in tegenstelling tot bij prepaid, ook buiten de bundel veelal nog gebruikmaken van je mobiel. De kosten of wijze waarop verschillen echter. Zo verlagen KPN, T-Mobile en Telfort kosteloos je internetsnelheid, maar betaal je wel voor buiten-de-bundel-belminuten. Youfone en Ben bieden aan de andere kant de mogelijkheid een plafond in te stellen waardoor je, nadat je bundel op is, niet meer kan bellen of internetten en zo dus ook nooit onverwachte kosten hebt.
  • Data delen

    Iedere provider biedt de mogelijkheid om maandelijks extra data of belminuten te kopen, maar in sommige gevallen kan data ook gemakkelijk onderling gedeeld worden. Zo hou je altijd een vinger aan de pols op het datagebruik van je kinderen. Bij KPN Compleet deel je bijvoorbeeld data met andere KPN-abonnementen op hetzelfde huisadres. Vodafone Red Together is een ander voorbeeld: het familieabonnement waarbij een gezamenlijke databundel tot wel 160 GB samen gedeeld wordt.
     
  • Combinatievoordeel

    Ben je van plan een abonnement af te sluiten voor je kind, dan is combinatievoordeel ook iets om rekening mee te houden. Enkel providers, zoals KPN, T-Mobile en Vodafone geven bijvoorbeeld maandelijkse factuurkortingen en/of dataverdubbelaars wanneer je mobiel combineert met een Thuispakket of als er op een adres meerdere abonnementen staan geregistreerd. En dan lopen de gezamenlijke kortingen natuurlijk snel op.

Kom langs en we bekijken samen de mogelijkheden

Wanneer je overweegt een mobiel aan te schaffen voor je kind is het lastig te bepalen welke constructie, prepaid of abonnement, de meest geschikte én voordelige is. En dat is niet gek! Want met al die verschillende voorwaarden en voordeeltjes is de beste keuze niet zomaar gemaakt. Kom daarom langs in de winkel bij jou in de buurt en laat ons je ermee helpen. We bespreken je wensen en komen samen tot de ideale mobiele constructie voor jou en je kind.