Formule-1 liefhebbers kijken er al even naar uit: volgende maand schieten de bolides van Ferrari, Mercedes en natuurlijk het Red Bull van Max Verstappen alweer uit de startblokken! Verder wacht de voetballiefhebber met smart op de spannende ontknoping in de Eredivisie én de grootste buitenlandse competities. Hoogste tijd dus om de verschillende aanbieders weer eens te vergelijken en te bekijken bij welke provider de ware sportliefhebber voor de laagste prijs op de eerste rang zit.

Verschillen in aanbod, verschillen in prijzen

De prijzen van de verschillende pakketten lopen uiteen, net als het aanbod overigens. We zetten de sportkanalen voor je op een rijtje. 

 • FOX Sports Eredivisie
  Fijn voor de voetballiefhebber: FOX Sports Eredivisie 1 maakt bij een aantal providers nu standaard deel uit van het basispakket. Dit is mooi, maar FOX Sports 1 is sinds dit seizoen vooral een verzamelkanaal waarop niet meer alle grote en belangrijke wedstrijden worden uitgezonden. Voor wie niets meer wil missen is Online.nl de enige provider die FOX Eredivisie kanaal 1, 2 én 3 standaard gratis aanbiedt en alle Nederlandse profclubs te volgen zijn zonder extra kosten. FOX Sports Eredivisie kost bij de meeste andere aanbieders tussen de €7,50 en de €9,99. Behalve bij Ziggo, waar je €17,95 betaalt. Tip: voor twee euro extra krijg je Ziggo Sport Totaal erbij! 

 • FOX Sports Compleet
  Zes zenders vol nationaal en internationaal (beker-) voetbal uit Duitsland, Spanje en Engeland, plus het beste Tennis, Honkbal, IJshockey, American Football en UFC. Een fijn allround sportpakket dus waarbij de prijzen per provider wederom sterk uiteen lopen. Bij Online.nl zit je met €9,95 wat dat betreft het meest voordelig op de bank. T-Mobile, KPN, XS4all en Budget zitten daar iets boven met €12,50 en €12,99. De meeste andere providers vragen echter €15,- of meer voor dit pakket.
   
 • Ziggo Sport Totaal
  Het uitgebreide sportpakket van Ziggo, Ziggo Sport Totaal, bestaat uit zes zenders vol internationale topsport. Zo volg je niet alleen Europees topvoetbal op de voet, maar ook de Formule 1, de NBA,  golf, tennis, atletiek, rugby... Altijd genoeg te genieten dus. De maandelijkse kosten voor Ziggo Sport Totaal ligt tussen de €13,50 en €15,- per maand, waarbij Youfone en (wederom) Online.nl met €13,95 de meest voordelige aanbieders zijn. Bij een Alles-in-1 pakket van Ziggo krijg je standaard Ziggo Sport kanaal 14 met de belangrijkste voetbalwedstrijden uit Spanje en Engeland, Formule 1 en andere sporten. Combineer je Alles-in-1 van Ziggo met Vodafone dan is Ziggo Sport Totaal overigens gratis toe te voegen.

Bedenk wat je niet wil missen en kies je pakket

Zoals we hebben gezien verschillen de prijzen nogal per aanbieder, al is dit natuurlijk ook afhankelijk van het aantal kanalen waarover je wilt kunnen beschikken. Over het algemeen is Online.nl het meest voordelig voor de sportliefhebber. In onderstaande tabel alle prijzen per maand op een rij, met in de laatste kolom een totaalprijs voor de echte sportfanaat: 12 kanalen met 24 uur sport per dag. 

Heb je vragen over de pakketten of providers? Kom naar de winkel bij jou in de buurt en we spreken ze stuk voor stuk met je door.  Fox Sports of Ziggo Sport? Sportpakketten vergeleken