Is een telefoon verzekering de moeite waard? 

Per ongeluk een glas drinken over je telefoon laten vallen? Flinke barsten op je scherm, omdat je je telefoon hebt laten vallen? Of in het ergste geval, telefoon verloren door een diefstal? Het kan iedereen overkomen!

Wist je dat 33% van de mensen hun telefoon verliest of kapot laat vallen? Als dit je overkomt slaat je hartslag meteen op hol. Je vraagt je af hoe je de komende dagen gaat overleven. Zelfs een uur zonder telefoon zorgt al voor afkickverschijnselen. De angst om zonder een mobiele telefoon te zitten wordt ‘nomofobie’ genoemd.

We zijn allemaal ontzettend afhankelijk van onze smartphone. Kun je nomofobie voorkomen? Jazeker, dat kan door een verzekering af te sluiten. Maar met welke verzekering worden de volledige kosten gedekt?

Fabrieksgarantie

Bij een nieuwe smartphone is er sprake van een garantieregeling van je nieuwe toestel, de fabrieksgarantie. Dit betekent dat je recht hebt op vernieuwing of reparatie als je smartphone, buiten jouw schuld om, binnen twee jaar na aanschaf stuk gaat en de schade betrekking heeft op de fabrieksinstellingen.

Dit betekent dus dat niet alles valt onder de fabrieksgarantie. Gebruikersschade, zoals schade door vallen, stoten of vocht, valt niet onder de algemene fabrieksgarantie van je smartphone. Een mobiele verzekering dekt deze schade wel!

Inboedelverzekering

Je smartphone kan ook verzekerd zijn onder jouw inboedelverzekering als je een uitgebreide dekking hebt. De inboedelverzekering vergoedt schade aan je telefoon door diefstal, brand, inbraak en beroving. De eis is wel dat de schade in de verzekerde woning ontstaan is.

Verzekeraars zijn de laatste jaren veel strenger geworden met de vergoedingsvoorwaarden voor val- en stootschade aan smartphones. Alle verzekeraars passen een eigen risico toe dat kan oplopen tot wel 175 euro. Bovendien krijg je ook nog uitsluitend de dagwaarde van je toestel vergoed. Als je je smartphone wil verzekeren via een All Risk inboedelverzekering, kijk dan ook of je de uitbreiding ‘mobiele elektronica’ nodig hebt, omdat dit bij de meeste verzekeraars niet meer standaard is meeverzekerd.

Je smartphone verzekeren bij Telecombinatie, dat kan!

Bij Telecombinatie ben je al vanaf €4,49 per maand perfect verzekerd. Een smartphone of tablet verzekering is eenvoudig af te sluiten in één van onze winkels. Zo kun je zowel je smartphone als tablet verzekeren. De prijs van de telefoonverzekering is afhankelijk van het toestel of model tablet. Je stelt zelf je verzekering samen en betaalt alleen voor wat je nodig hebt. Zo ben je tegen een kleine meerprijs van €2,- per maand ook verzekerd tegen diefstal.

Een verzekering afsluiten bij Telecombinatie biedt de volgende dekking:

Dekking

Fabrieksgarantie

Verzekering bij Telecombinatie (Vanaf €4,49 per maand, met een eigen risico van €50,-)

Materiaalfouten

V

V*

Constructiefouten

V

V*

Productiekosten

V

V*

Materiaalkosten, verzendkosten en arbeidsloon

X

V

Electronische schade

X

V

Valschade

X

V

Water- en vochtschade

X

V

Schermreparatie

X

V

Accudefecten

X

V

+ Diefstaldekking

(+ 2 euro per maand)

 

 
Diefstal (inbraak, gewone diefstal of roof) V

*Na afloop van de fabrieksgarantie en naast de wettelijke rechten

Je telefoon of tablet nog extra beschermen?

In onze winkels is er een ruime keuze uit telefoon- en tablethoesjes voor alle type toestellen en diverse merken zoals Samsung en Apple. Daarnaast zijn er ook screenprotectors beschikbaar. Zo is je telefoon nog meer beschermt tegen val, kras of stoot schade.

Snelle telefoon reparatie bij Telecombinatie

Is er schade aan je telefoon? Dan ben je bij Telecombinatie altijd verzekerd van een snelle reparatie. De reparatie is in vele gevallen klaar terwijl je wacht. Wil je meer weten over reparaties, klik hier.

Telefoon verzekeren bij Telecombinatie?

Je telefoon verzekeren is zeker de moeite waard! Stel je bent eigenaar van een iPhone 14 met een kapot scherm. Een scherm reparatie voor een iPhone kost dan al snel €311,- euro. Een iPhone 14 verzekeren kan al voor €9,99 per maand bij Telecombinatie. Zo betaal je in het eerste jaar €119,88 voor een telefoon verzekering inclusief het eigen risico van €50,- ben je veel voordeliger uit dan zonder een telefoon verzekering!

Met een smartphone verzekering bij Telecombinatie ben je beschermd tegen alle kleine ongelukjes in het dagelijks leven of tegen dieven die jouw smartphone komen stelen. Hiermee heb je wereldwijde dekking tegen gebruikersschade en diefstal. Je hoeft niet bang te zijn voor nomofobie, want al je gegevens staan (als het goed is) gewoon opgeslagen in de Cloud en je apparaat zelf is volledig gedekt.

Een verzekering direct afsluiten, dat kan! Bel of kom langs in een Telecombinatie winkel bij jou in de buurt. We kijken samen welke verzekering het beste bij jou past.

Tijd voor een nieuwe smartphone of tablet, dan ben je bij ons aan het goede adres. Ook als je je vorige abonnement niet bij ons hebt afgesloten kun je profiteren van korting bij Telecombinatie. Bekijk hier de huidige acties.