Mobiel internet op vakantie: buiten de EU

VOOR JOU UITGEZOCHT; Telecombinatie gaat voor jou op onderzoek en geeft je de tips die jij nodig hebt om optimaal te genieten van jouw product. Deze keer onderzoeken wij roaming in het buitenland; op vakantie buiten de EU.  

Vakantie is ontspannen; niets moet, alles mag. Maar ook relaxend op een tropisch eiland of op reis in een exotische omgeving is een smartphone altijd handig om bij je te hebben. Even snel iets opzoeken, een appje sturen naar het thuisfront of een geinig vakantiekiekje op Facebook zetten... altijd leuk, maar je wilt na je vakantie niet met een vervelende hoge telefoonrekening opgescheept zitten. Logisch, wij gaan je daarbij helpen.

Beperk je roamingkosten op vakantie

Allereerst, waar gaat de reis naar toe? Binnen de EU of verder dan dat? Binnen de EU worden namelijk over het algemeen geen extra kosten in rekening gebracht... al is het ook dan nog oppassen geblazen. Lees in dat geval ons 'Binnen de EU'-blog.

Reis je echter buiten de EU dan is het sowieso extra belangrijk om goed op je mobiel internetverbruik te letten, want roamingkosten kunnen snel oplopen. Toch een behoorlijke tegenvaller als je nietsvermoedend terugkomt van een relaxte vakantie. Hieronder daarom enkele tips om rekening mee te houden voor je volgende vakantie buiten de EU:

  • Zet roaming op je telefoon standaard uit. Veel websites en apps verversen of updaten automatisch en vreten dus constant data. Onnodig en vooral: zonde.
  • Foto uploaden of filmpje bekijken? Dat zijn activiteiten die veel data kosten. Stel dat indien mogelijk dus even uit tot je op wifi zit.
  • Google Maps is een super handige app voor op reis, maar kost ook veel data. Download daarom in het hotel of een andere plek met wifi alvast de kaarten die je nodig hebt. Je gebruikt Google Maps met hetzelfde gemak, zonder dat het je MB's kost. Wel even je GPS aanzetten natuurlijk.
  • Sluit een buitenlandbundel af voor vakantie-noodgevallen: zoals de route naar de dichtstbijzijnde fietsverhuur of een leuk restaurantje om die avond te gaan eten...

Heb je vragen over mobiel internet in het buitenland of over de specifieke instellingen van je telefoon, kom voor vertrek even langs bij jouw winkel in de buurt. We doorlopen de instellingen van je mobiel en sturen je zorgeloos op reis. 

Mobiel internet op vakantie: buiten de EUMobiel internet op vakantie: buiten de EU