Nieuwe iPhone 13 of iPhone 12S? Alle geruchten op een rij!

Ja, de iPhone 13 en iPhone 13 Pro zijn aangekondigd als de opvolger van de iPhone 12 / 12 Pro. Wil je alles weten van de over de gloednieuwe iPhone 13 en iPhone 13 pro, lees dan hier alle info of wil je direct de laatste iPhone 13 aanbiedingen weten met extra kortingen in combinatie met een abonnement, kijk dan hier

iPhone 13 blog

Augustus is aangebroken en dus begint het bij de iPhone-liefhebber alweer te kriebelen: kunnen we dit jaar weer een nieuwe iPhone verwachten als opvolger van de immens populaire iPhone 12? En als dat het geval is, wat gaat er veranderen en hoe gaat dit nieuwe toestel eruit zien? Niets is zeker, maar ook dit jaar doen weer vele geruchten de ronde. Telecombinatie zet daarom graag de voornaamste verwachtingen van verschillende blogs en tech-sites voor je op een rij.

Wil je alles weten over de nieuwste iPhone? Laat dan je gegevens achter en ontvang van ons het laatste nieuws in je inbox. Extra leuk: koop jij straks de nieuwe iPhone bij Telecombinatie? Dan maak je kans om je aankoopbedrag terug te winnen!

Nieuwsbrief Telecombinatie

Update 6 september

Officiele datum Apple Key Note event is bekend!

Apple Event: 14 september om 19:00

Het is zover! Na weken van speculaties is de datum van het Apple event officieel. Als Apple-fan kun je de livestream meekijken op 14 september om 19:00 Nederlandse tijd. Volgens geruchten zal tijdens dit event de nieuwste langverwachte iPhone serie worden aangekondigd.

De nieuwe iPhone 13: alles over de vernieuwde Face ID, bellen via satelliet en opslag

Verbeterde Face ID op de iPhone 13?

In deze Corona-tijd is het dragen van mondkapjes steeds meer in het straatbeeld verweven. Je zou denken dat dit problemen kan veroorzaken bij het unlocken van je telefoon met Face ID. Maar bij de iPhone 13; meldt businessinsider.nl. De vernieuwde Face ID functie op de iPhone 13 zou namelijk om kunnen gaan met het dragen van mondkapje en de veelvoorkomende beslagen bril die daarbij hoort.

iPhone 13: noodoproep via de satelliet?

Verschillende bronnen, waaronder iPhoned.nl melden dat de iPhone 13 uitgerust zal zijn met een nieuwe noodfunctie: Emergency Message via Satellite. Dit stelt een iPhone-gebruiker in nood in staat  om tekstberichten naar hulpdiensten te versturen zonder dat een internet- of telefoonverbinding nodig is hebben. Daarnaast zou de iPhone ook een belfunctie via satelliet krijgen die in geval van nood te gebruiken is zonder dat je telefonisch bereik hebt. Bovendien wordt bij deze functie direct je locatie naar de hulpdiensten gestuurd.

iPhone 13 Pro niet in 256 GB-versie?

Eerder melden we al dat het gerucht gaat dat de iPhone 13 Pro mogelijk in een verbijsterende 1 terabyte versie wordt geleverd. Hardware.info voegt hieraan toe dat dit mogelijk we betekent dat de 256 GB versie daarmee zal komen te vervallen. De iPhone 13 Pro zou daarmee beschikbaar worden in: 128 GB, 512 GB en 1 TB.

 

Update 30 augustus

Alles over de iPhone 12s/13 accu, de iPhone 12s/13 opslag en het snelste 5G

iPhone 12s/13 accu groter?

Apple is van plan de iPhone batterijduur flink op te schroeven, zo meldt ZDNet.com. Op hun website schrijven zij dat Apple dit allereerst wil bewerkstellen door de batterijcapaciteit tot wel 18% groter te maken in verhouding tot de iPhone 12. Zij noemen hierbij de volgende vergroting:

  • De iPhone 13 Mini: van 2227mAh naar 2406mAh;
  • De iPhone 13 en 13 Pro van: 2815mAh naar 3095mAh; en
  • De iPhone 13 Max van: 3687mAh naar 4352mAh.

Daarnaast verwacht ZDNEt.com voor de nieuwe iPhone aldus ook een nieuwe processor die 15 tot 20% energiezuiniger is. Daarmee zou de nieuwe iPhone 13 wel eens de langste batterijduur ooit kunnen krijgen!

iPhone 12s/13 opslag tot wel 1 terabyte?

Ook op het gebied van opslag gaat het gerucht dat Apple een flinke slag wil maken. De iPhone 12 (Mini) is nu beschikbaar in: 64 GB, 128 GB en 256 GB. Bij de Pro is nog een grotere versie beschikbaar van 512 GB.  Op Businessinsider,nl lezen wij dat Apple met de iPhone 12s/13 nu een versie wil uitbrengen met maar liefst 1 terabyte aan opslag! Bijna twee keer zoveel opslag als de grootste iPhone 12 Pro die nu beschikbaar is! Dat zijn een hoop extra 4K-video’s…

iPhone 12s/13 met snelste 5G?

Apple introduceerde met de iPhone 12 vorig jaar haar eerste 5G-telefoon. 5G is beschikbaar in twee technieken: Sub-6GHz- en mmWave, waarbij het grootste verschil is dat mmWave, de snelste 5G-technologie, vooral wordt ingezet in dichtbevolkte gebieden, zoals grote steden. Sub-6Ghz wordt vooral ingezet in het buitengebied.

De iPhone 12 is in Nederland alleen geschikt voor 5G in de lagere Sub-6GHz-frequentie. De ondersteuning voor het gigantisch snelle mmWave is enkel voor Amerikaanse iPhones beschikbaar. Dit kun je ook zien aan de telefoons: op Amerikaanse modellen bevindt zich aan de rechterkant een kleine uitsparing, waar de mmWave-antenne is geplaatst.

iCreatemagazine,nl meldt nu dat Apple hier nu verandering in brengt door met de iPhone 13 de mmWave-ondersteuning uit te breiden naar meer landen. Mocht dit inderdaad het geval zijn, is het overigens wel nog onduidelijk of Nederland bij deze landen zal horen.

Update 18 augustus

Alles over de iPhone 12s/13 camera, de iPhone 12s/13 kleuren en de iPhone 12s/13 aanbiedingen

iPhone 12s/13 camera

Kijkend naar de camera’s van de iPhone 12s/13 is de verwachting dat deze qua aantal en algehele plaatsing niet zullen veranderen. Zo verwacht iPhoned.nl dat de iPhone 13 en 13 Mini weer twee camera’s zullen krijgen en dat achterop de iPhone Pro’s wederom drie camera’s in het inmiddels bekende vierkant geplaatst zullen worden. Letsgodigital.org voegt hieraan toe dat Apple op de iPhones grotere sensoren wil installeren die de opnamekwaliteit aanzienlijk zullen verbeteren, vooral bij weinig licht is. Deze sensoren zouden er mogelijk wel voor zorgen dat de camera’s iets verder uitsteken.   

Verder denkt Letsgodigital ook te weten dat Apple ProRes video recording heeft ontwikkeld, een techniek waarmee je in een handomdraai ware video-kunstukjes schiet door zelf de achtergrondvervaging te bepalen of leuke filters toe te voegen. Dit is iets dat bij het maken van foto’s al langer kan, namelijk al sinds de introductie van de iPhone 7 Plus in 2016.

iPhone 12s/13: kleuren

In welke kleuren kunnen we de iPhones dit jaar verwachten? Goede vraag! Dat is nog een grote onzekerheid waarover de meningen uiteenlopen. Zo zegt iculture.nl vrij zeker te weten dat we de iPhone 13 sowieso in het zwart, wit en rood mogen verwachten, maar dat er daarnaast nog wel ruimte is voor een of meerdere vrolijke andere kleuren. Icreatemagazine.nl meldt bijvoorbeeld dat er een gerucht rondgaat over een knalroze ‘Bubblegum pink’-versie! Maar misschien is dat puur een zoethoudertje…  

Letsgodigital.org meldt ons verder dat de iPhone 13 Pro’s mogelijk in twee nieuwe kleuren verkrijgbaar zullen worden, namelijk: ‘Sunset Gold’ en ‘Rose Gold’. Zij baseren zich hierbij op een product render die recentelijk is uitgebracht door Technizo Concept. Hierin zijn eveneens een Mignight Grey en een Silver variant te zien. Welke kleur hoop jij uiteindelijk in onze vitrines terug te zien? Bekijk hieronder een screenshot van de kleuren uit de product render van Technizo Concept.

Apple iPhone kleuren*afbeelding via Letsgodigital

iPhone 12s/13 aanbieding en combinaties met netwerken

Ben jij op zoek naar de beste iPhone 12s/13 aanbieding? Bij Telecombinatie kies je je eigen voordeel en combineer je jouw iPhone 12s/13 met alle netwerken. Zo weet je zeker dat je de telefoon van je dromen, voordelig combineert met jouw ideale abonnement, bundels, minuten en…. internetsnelheid! Want de iPhone 13 is natuurlijk de perfecte reden om razendsnel te switchen naar een 5G-abonnement van T-Mobile, Vodafone, KPN of Tele2. Zo haal jij alles uit je aankoop en supersurf jij de wereld over.  

Update 9 augustus

Alles over het iPhone 13 design, de iPhone 13 prijs en het nieuwe beeldscherm

iPhone 13 design

De beeldformaten van de iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max blijven met 5,4 inch, 6,1 inch en 6,8 inch waarschijnlijk gelijk, maar de Tech-afdeling van AD.nl verwacht dat het design van de verschillende iPhone 13-varianten mogelijk ook nagenoeg hetzelfde zijn. Al kunnen we wel enkele kleine verschillen verwachten. Zo meldt AD.nl dat het stijlicoon van de iPhone, het zwarte vlakje genaamd de ‘nodge’ aan de bovenkant van het scherm waar de selfiecamera en luidspreker in zitten verwerkt, mogelijk iets dunner wordt. Zo blijft de uitstraling van de traditionele iPhone onveranderd, maar heb jij als gebruiker uiteindelijk wel meer scherm tot je beschikking. Verder zal de algehele uitstraling van de iPhone 13 waarschijnlijk niet veel veranderen in vergelijking tot de iPhone 12 modellen van vorig jaar, zo kunnen we dus weer een ietwat hoekig design verwachten met de welbekende platte zijkanten.

iPhone 12s/13 los kopen: prijs blijft nagenoeg hetzelfde?

Ook naar de prijzen van de nieuwe iPhone 12s/13-reeks is het nog gissen, maar icreatemagazine.nl verwacht dat deze zich min of meer op hetzelfde niveau zullen bevinden als de iPhone 12-reeks. Bij de release van de iPhone 12 werd namelijk wel een duidelijke prijsverhoging ingevoerd ten opzichte van voorganger iPhone 11 in 2019, maar dat was destijds vooral te wijten aan het feit dat deze toestellen voor het eerst waren uitgerust met een 5G-functionaliteit. Voor de iPhone 13 worden geen dusdanig grote technologische veranderingen verwacht en dus: ga jij een iPhone 12s/13 toestel los kopen? Dan zullen de prijzen, aldus icreatemagazine.nl:

  • iPhone 13 mini, toestel los kopen: € 809
  • iPhone 13, toestel los kopen: € 909
  • iPhone 13 Pro, toestel los kopen: € 1159
  • iPhone 13 Pro Max, toestel los kopen: € 1259

iPhone 13 scherm staat altijd aan met 120Hz verversing

De geruchten gaan dat Apple voor het scherm van de nieuwe iPhone 13-reeks een flinke upgrade gepland zou hebben. Internetblog Macrumors.com meldt dat de iPhone 13-toestellen uitgerust zullen zijn met een zogeheten always-on-scherm. Dit betekent dat ook wanneer de telefoon op stand-by staat, waarschijnlijk alsnog bepaalde basisinformatie op het scherm kan worden getoond, zoals: een klok of de laatste weersverwachting. Door gebruik te maken van OLED LTPO displays, waarmee delen van het scherm los kunnen worden geactiveerd, is deze technologie relatief energiezuinig. Een ander voordeel van deze schermen is dat ze verschillende beeldverversingsfrequenties (refresh rates) kunnen faciliteren. Zo verwacht Techradar.com dat de iPhone 13 de eerste in zijn reeks wordt die een 120Hz beeldscherm zal hebben. Dit betekent dat het scrollen, swipen, gamen of streamen op de iPhone 13 aanzienlijk vloeiender zal aanvoelen dan bij voorganger iPhone 12 die nog met een 60Hz-scherm was uitgerust.  

Update 2 augustus:

iPhone 13 of toch iPhone 12S? Een iPhone 13 release date in september met vier varianten?

Wordt iPhone 13 of iPhone 12S de naam van de opvolger van de iPhone 12?

Ieder jaar valt weer veel te speculeren over de naam van de nieuwste iPhone. Nu zou je zeggen: na de iPhone 12 komt de iPhone 13, maar volgens icreatemagazine.nl is dit mogelijk minder logisch dan het klinkt. Zo wordt het getal 13 allereerst in veel delen van de wereld gezien als ongeluksgetal en heeft Apple eerder om die reden al de naam iPhone 9 overgeslagen, aangezien dit in Japan als ongeluksgetal bekendstaat. Verder heeft het verleden uitgewezen dat het geven van een nieuwe naam voor Apple ook afhangt van de mate van vernieuwing die zij doorvoert: wanneer het design van de nieuwe telefoon niet aanzienlijk verandert, werkt Apple doorgaans met zogenaamde S-updates. Zo heetten de opvolgers van de iPhone 6 en iPhone X respectievelijk: iPhone 6S en iPhone XS. Omdat op dit moment geen grote designaanpassingen worden verwacht, zou de nieuwe iPhone de naam iPhone 12S kunnen krijgen. Tot slot merkt icreatemagazine.nl ook op dat Apple de laatste tijd voor de introductie van haar computers steeds het jaartal in de naam gebruikt. Wanneer zij besluit deze trend voort te zetten, zou de nieuwe iPhone dus ook zomaar “iPhone 2021” kunnen gaan heten. iPhone 13, iPhone 12S of toch iPhone 2021? Het is nog even afwachten.  

iPhone 13 release date in september?

Het is bijna een traditie te noemen: september is ieder jaar de maand waarin Apple hun nieuwe iPhones deelt met het grote publiek. Een traditie waar vorig jaar een einde aan kwam toen de Covid-pandemie voor dusdanige vertragingen zorgde dat de iPhone 12 pas in oktober kon worden uitgebracht. Tech-site iPhoned.nl denkt echter te weten dat Apple dit jaar weer ‘gewoon’ teruggrijpt naar een release in september en noemt specifiek: dinsdag 14 september. De pre-order zou bovendien al op vrijdag 17 september van start zal gaan en de nieuwe Apple-telefoons zouden een week later, op 24 september wellicht al in jouw telefoonwinkel in de buurt verkrijgbaar zijn.

Komt de nieuwe iPhone 13 weer in vier varianten?

De iPhone 12 werd in oktober 2020 gepresenteerd in vier iPhone versies en drie schermformaten, namelijk: de iPhone 12 mini (5,4 inch), iPhone 12 (6,1 inch), iPhone 12 Pro (6,1 inch) en de iPhone 12 Pro Max (6,8 inch). Pocket-lint.com denkt zeker te weten dat deze formaten voor dit jaar niet zullen veranderen en we dit jaar dus weer vier varianten van de nieuwste iPhone kunnen verwachten, zijnde: de iPhone 13 mini (5,4 inch), iPhone 13 (6,1 inch), iPhone 13 Pro (6,1 inch), iPhone 13 Pro Max (6,8 inch). Mocht het kleine formaat van de iPhone Mini je aanspreken, is de iPhone 13 Mini mogelijk voorlopig je laatste kans: screenrant.com meldt dat deze variant bij een eventuele volgende release waarschijnlijk niet meer op de markt zal worden gebracht, maar dat dit kleinere formaat voorbehouden blijft voor de iPhone SE.

Alles weten over de nieuwe iPhone of een ander toestel? Maak nu een afspraak bij jouw telefoonwinkel in de buurt voor een consult op afstand en we bekijken samen welk abonnement het best bij je past! Nu met persoonlijke bezorging aan huis!

Afsprakenplanner Telecombinatie