Nu is het zover! De Samsung Galaxy Z Fold 3 én de Z Flip 3 zijn door Samsung geïntroduceerd als opvolgers van de Z Fold 2 en de Z Flip. Daarmee komt er een nieuwe generatie Foldables oftewel vouwbare Samsung toestellen op de markt. In 2020 waren deze smartphones met opvouwbaar scherm al de meest besproken toestellen! Zijn deze nieuwe smartphones echt een vooruitgang op de voorgangers, we nemen je mee door alle verschillen.

Weet je nu al dat de nieuwe Samsung Galaxy Z Flip 3 of de Z Fold 3 jouw volgende smartphone gaat worden? Dan ben je bij ons aan het juiste adres, want deze Samsung 5G Foldable smartphones zijn vanaf nu beschikbaar bij Telecombinatie. Plan hier een winkelbezoek bij de winkel bij jou in de buurt óf maak een belafspraak voor een advies op maat!

Afsprakenplanner Telecombinatie

Benieuwd naar de pre-sale aanbiedingen op de Samsung Galaxy Z Fold 3 én de Z Flip 3?  Bekijk ze hier.

De verschillen tussen de Samsung Z Fold 3 vs. Z Flip 3 en zijn voorgangers.

Wil je weten wat de grootste verschillen zijn van de Samsung Galaxy Z Fold 3, de Z Flip 3 tov van de voorgangers (Z Fold 2/Z Flip)? Lees dan snel verder. Hieronder zetten we de belangrijkste toesteleigenschappen en verschillen voor je op een rij!

Design; de verschillen tussen Galaxy Z Fold 3 en de Z Flip 3

De Galaxy Z Fold 3 5G en zijn voorganger de Z Fold 2 zijn erg vergelijkbaar in ontwerp, er zijn echter wel wat verfijningen toegevoegd in het design van Samsung Z Fold 3 5G. Zo is de nieuwe Z Fold 3 dunner, met een stevigere behuizing en lichter in gewicht. De display schermgrootte van 6.2 inch en het vouwbare ontwerp die kan uitklappen naar een 7.6 inch AMOLED scherm blijven gelijk aan diens voorganger de Z Fold 2. De Galaxy Z Fold 3 serie is daarmee een compacte tablet als je deze open klapt. Hierdoor heb je het voordeel van een toestel wat in je broekzak past maar toch ook ideaal is om filmpjes op te kijken of voor andere toepassingen waar je een groter scherm voor wilt hebben.

Samsung Galaxy Z Fold 3

De Galaxy Z Flip 3 heeft een ontwerp dat je in de lengte kunt vouwen. Hiermee doet het denken aan de Samsung toestellen uit de mid jaren 2000 voordat we massaal overgingen op de zogenaamde touch-schermen. Het design, het 6.2 inches display en de resolutie zijn identiek aan die van zijn voorganger. Wel echte verbeteringen zijn: een groter scherm op de buitenkant, een dubbele camera met een groothoek & ultragroothoeklens, waterbestendig en een steviger frame. En die waren ook nodig. Het scherm aan de buiten kant, de cover-display, is vergoot van 1.1 inch naar 1.9 inches waardoor het buitenscherm nu ideaal is voor lezen van binnenkomende oproepen of voor het monitoren van notificaties zonder dat je toestel hiervoor hoeft open te klappen. Daarnaast is ook de Z Flip 3 kleiner en lichter in gewicht dan zijn voorganger en past dit compacte design perfect in een tasje of broekzak.

Samsung Galaxy Z Flip 3 5G

Hardware; Samsung Galaxy Z Fold 3 vs Samsung Galaxy Z Fold 2

De Z Fold 3 is in werk- en opslaggeheugen gelijk aan zijn voorganger de Galaxy Z Fold 2. Verbeteringen zijn: een snellere processor zodat deze nog soepeler werkt, en de ondersteuning voor de S-Pen, die we kennen van de Samsung Galaxy Note serie. De Note serie krijgen voor het eerst dit jaar geen opvolger. Door de grootte van het scherm en de ondersteuning van de S-pen zou je kunnen zeggen dat de Samsung Galaxy Z Fold 3 de opvolger is van de Samsung Galaxy Note 20. De S-Pen wordt niet standaard meegeleverd. De Z Fold 3 heeft twee schermen: een volledig scherm aan de voorkant en een scherm aan de binnenkant als je toestel openklapt.

Hardware; Galaxy Z Flip 3 vs Samsung Galaxy Z Flip

De Galaxy Z Flip 3 wordt net als de Z Fold 3 aangedreven met de nieuwste 5G-processor van Qualcomm en draait op Android 11. In vergelijking met de voorganger van de Z Flip 3 zijn meerdere verbeteringen te zien. De Z Flip 3 heeft een scherm met een hogere ververssnelheid. Dit zie je in vloeiender bewegend beeld en het grotere cover-display aan de voorkant zodat je meer informatie kunt zien zonder het toestel open te hoeven klappen. Daarnaast is de opvolger van de Z Flip er in twee uitvoeringen qua opslaggeheugen: 128 GB en 256 GB.

De Z Flip 3 en Z Fold 3 zijn beide waterbestendig met IPx8 certificering. Ze zijn daarmee de eerste smartphones met een vouwbaar scherm die waterbestendig zijn. Een bijzondere prestatie van Samsung als je bedenkt dat de constructie van een vouwbare telefoon compleet anders is dan die van reguliere smartphones. Daarnaast biedt Samsung vanaf de releasedatum gegarandeerd vier jaar beveiligingsupdates aan voor deze duurdere smartphones.

Camera; verschillen tussen Galaxy Z Fold 3 en de Galaxy Z Flip 3.

De Samsung Galaxy Fold heeft een drievoudige camera aan de achterkant bestaande uit: een 12 MP hoofdcamera, 12 MP telefotosensor voor extra scherpe foto’s van veraf. En een 12 MP ultra brede camera met 2x optische zoom functie. Aan de voorkant krijg je niet een, maar twee selfiecamera’s waarvan één onder het scherm ligt.  

De Z Flip 3 beschikt net als zijn voorganger over een dubbele 12 MP camera en een selfiecamera van 10 MP. Een paar jaar geleden zou deze samenstelling nog tot de top van de markt behoren. Anno 2021 zijn deze specificaties niet heel indrukwekkend. Maar is vooral het gemak waarmee, als het toestel ingeklapt is, er alsnog eenvoudig een foto gemaakt kan worden met het gebruik van cover-display een duidelijke plus.

Samsung Galaxy Z Fold 3 5G en Z Flip 3 5G los toestel prijs

Samsung heeft alles op alles gezet om van de nieuwe Foldable een indrukwekkend innovatief toestel te maken. Hier zit dan ook een prijskaartje aan! De Galaxy Z Fold 3 zal rond de €1799,- gaan kosten en is daarmee €200,- goedkoper dan zijn voorganger bij introductie. Afgelopen jaar kreeg de Z Flip (5G) een adviesprijs van €1.500,- Dat is een groot verschil met de prijs waarvoor de opvolger de Z Flip 3 op de markt komt. Dit nieuwe vlaggenschip model is maarliefst €450,- goedkoper bij introductie dan zijn voorganger. Eerder zagen we lagere verkoopprijzen al terug bij de Samsung Galaxy S21 serie, waar Samsung besloot om opmerkelijke wijzigingen door te voeren die resulteerde in lagere prijzen bij introductie. Hetzelfde lijkt nu ook waarheid voor de Z Fold 3 en Z Flip 3. Nog altijd een fors bedrag voor een smartphone, maar hierdoor wordt wel het gat meer gedicht met de Samsung Galaxy S21 modellen. In het geval van de Z Flip 3 krijg je hiervoor wel een veel handzamer model terug en in het geval de Z Fold 3 heb je naast een mobiele telefoon een kleine tablet als je het toestel openklapt. Met de komst van de nieuwe vlaggenschip is het aannemelijk dat de prijzen van de voorgangers gaan zakken.

Introductie prijs

Hieronder kun je de introductieprijzen voor de nieuwe Foldable toestellen en diens voorgangers met elkaar vergelijken.

 Z Fold 3Z Fold 2Z Flip 3Z Flip
128 GB  € 1.049,- 
256 GB€ 1.799,- €1.999,-€ 1.099,-€1.500,-
512 GB€ 1.899,-   

Samsung Z Flip 3 5G met mobiel abonnement

De Samsung Z Flip 3 5G is in combinatie met een abonnement van T-Mobile, KPN en Vodafone nog een stuk voordeliger. De extra korting die je bij Telecombinatie kunt ontvangen loopt op tot meer dan €100 op de Z Flip 3 5G. Dus maak een afspraak voor een scherpe aanbieding met de Z Flip 3 in combinatie met een mobiel abonnement.

Afsprakenplanner Telecombinatie

Conclusie: Samsung Galaxy Z Fold en Z Flip de toekomst van smartphones?

Dat de Foldable Galaxy toestellen indrukwekkend zijn kunnen we wel stellen. De Z Fold 3 zie je in design, display en software géén grote veranderingen tov zijn voorganger. Verbeteringen zitten vooral in de verfijning van het design van het toestel, een nieuwe processor, de camera in het display en de ondersteuning van de S-Pen. Hierdoor ziet de Z Fold 3 er nog stijlvoller uit en zijn de bedieningsmogelijkheden zijn naar een nieuw niveau getild en kan deze een waardige vervanger worden voor de Samsung Galaxy Note serie.

Voor de Z Flip 3 is het gebruikersgemak verbeterd, met een hogere scherm ververs snelheid, een groter cover-displayscherm en een dubbele camera. Samsung heeft aangegeven dat dit nieuwe vlaggenschip een verbetering betreft in zowel kras als water bestendigheid. De verlaagde introductieprijs is een extra reden waardoor deze stijlvolle modellen extra interessant worden.

Is de Samsung Z Fold 3 of Z Flip 3 beter dan de Samsung Galaxy S21?

Zijn deze Foldables dé smartphones die je moet kopen? Als je puur kijkt naar de specificaties en prijs dan biedt de Samsung Galaxy S21-familie meer waar voor je geld. Echter het vouwbare scherm maakt dit toestel exclusief en uniek. Één ding is zeker, deze Foldable smartphones zien er best indrukwekkend uit! Kies je voor de nieuwste innovatie een écht high end toestel van Samsung, dan is er geen reden waarom je niet voor een nieuwe Z Fold 3 of een Z Flip 3 zou kiezen!

Alle verschillen van de Z Fold 3 en Z Flip 3 op een rij

Hieronder kun je de specificaties voor de nieuwe Foldable toestellen en diens voorgangers met elkaar vergelijken.

 

Z Flip 3 (5G)

Z Flip

Z Fold 3 (5G)

Z Fold 2

Scherm (Folded)

6.7 inches

Dynamic AMOLED 2x, (Adaptive 120Hz) FHD+ Infinity-O Display.  Gorilla Glass Victus, Armor Aluminum

6.7 inches

Dynamic AMOLED (60HZ) FHD+ Infinity-O Display. 

Gorilla Glass 6, Aluminum

6.2 inches

Dynamic AMOLED 2x 60/120Hz) Infinity-O Display

Gorilla Glass Victus (voor/achter), Armor Aluminium. 

6.2 inches

Super AMOLED 2x 60Hz

Infinity-O Display

Gorilla Glass 6 (achter), Aluminium

Scherm (Unfolded)

1.9 inches

Super AMOLED 60Hz

1.1 inches

Super AMOLED 60Hz

7.6 inches

Dynamic AMOLED 2x 120Hz

Infinity Flex Display

*S-Pen support

7,6 inches

Dynamic AMOLED 2x 120Hz

Infinity-O Display

Afmeting (Folded)

86.4 x 72.2 x 17.1/15.9 mm

87.4 x 73.6 x 17.3/15.4 mm

158.2 x 67.1 x 16.0/14.4 mm

159.2 x 68.0 x 16.8/13.8mm

Afmetingen (Unfolded)

166 x 72.2 x 6.9mm

167.3 x 73.6 x 7.2/6.9 mm

158.2 x 128.1 x 6.4 mm

159.2 x 128.2x 6.9/6.0mm

Gewicht

183 gram

183 gram

271 gram

282 gram

Processor

Snapdragon 888

Octa-core 1x2.84 + 3x2.42 + 4x1.80 GHz

Snapdragon 865+

Octa-core1x2.95 + 3x2.41 +4x1.78 GHz

Snapdragon 888

Octa-core 1x2.84 + 3x2.42 + 4x1.80 GHz

Snapdragon 865+

Octa-core 1x3.09 + 3x2.42 +4x1.8 GHz

Opslagruimte

128GB/ 256GB

256GB

256GB/ 512GB

256GB

Werk geheugen

8GB

8GB

12GB

12GB

Camera (achter)

12MP; 12MP

12MP; 12MP

12MP; 12MP; 12MP

12MP; 12MP; 12MP

Camera (voor)

10MP

10MP

10MP

10MP

Batterijgrootte

3.300 mAh (15W)

3.300 mAh (15W)

4.400 mAh (25W)

4.500 mAh (25W)

Besturingssysteem

Android 11  One UI 3.5

Android 10, upgrade naar Android 11, One UI 3.0

Android 11  One UI 3.5

Android 10, upgrade naar Android 11, One UI 3.1

Veiligheid

Vingerafdruk

Vingerafdruk

Zijkant Vingerafdruk

Zijkant Vingerafdruk

Kleur

Crème, Zwart, Groen, Lila

Zwart, Paars

Zwart, Wit, Groen

Zwart, Brons

Waterbestendig

IPx8

IPx8

IPx8

IPx8

Adviesprijs bij lancering

€ 1.049,-  / € 1.099,-

€1.500,-

€ 1.799,- / €1.899,-

€1.999,-

Waarom de Samsung Galaxy Z Fold 3 en Z Flip 3 bij Telecombinatie kopen?:

  • Advies en aanbod op maat;
  • Installatie van je nieuwe telefoon en simkaart. Zoals het instellen van je nieuwe telefoon en het overzetten van je gegevens en bestanden naar je nieuwe telefoon;
  • Galaxy Z Flip 3 of Z Fold 3 verzekering vanaf €10,49 per maand;
  • Alle acties en aanbiedingen van alle providers op één rij (link naar actie pagina Z Flip 3);
  • Altijd een telefoonwinkel bij jou in de buurt;
  • Liever niet naar de winkel? We bezorgen je nieuwetelefoon of je nieuwe abonnement met telefoon thuis. Wel zo makkelijk.

Dus maak een afspraak bij jouw telefoonwinkel in de buurt of voor een consult op afstand en bestel je nieuwe Samsung Galaxy Z Fold 3 of de Galaxy Z Flip 3.

Afsprakenplanner Telecombinatie