Sony Xperia 1: een bioscoop in pocketformaat

In februari van dit jaar kondigde Sony ‘m al aan op het Mobile World Congress in Barcelona: de Sony Xperia 1. Het nieuwe vlaggenship van Sony is vanaf juni beschikbaar, maar nu al te pre-orderen bij Telecombinatie i.c.m. vele leuke gratis extra’s zoals een wireless headset (t.w.v. €380,-). Hoogste tijd dus om dit mooie toestel eens nader te bekijken.

Een mooi design: lang en slank

Het eerste dat direct opvalt aan de Xperia 1 is het nieuwe, langwerpige en randloze design zonder ‘notches’. Met een ‘hoekiger’ ontwerp dan voorgangers XZ2 en XZ3, stapt Sony af van de organische rondingen en slaat weer een nieuwe weg in. Met een stalen frame en Gorilla Glass 6 aan de voor- en achterkant is dit een strak en duurzaam ontwerp geworden. Verder kiest Sony ervoor niet mee te gaan in de trend van andere merken om de vingerafdrukscanner te integreren in het scherm. Sony heeft geluisterd naar hun gebruiker en houdt de scanner op de plek die hun klanten als meest logisch ervaren: de zijkant.

Scherm: een bioscoopervaring in de palm van je hand

Van alle vernieuwingen die Sony doorvoert met de Xperia 1 is het nieuwe scherm de voornaamste. Het gebruik van een 6,5” 4K HDR OLED beeldscherm is namelijk al uniek, maar de beeldverhouding van 21:9 mogelijk nog meer! De gedachte hierachter is om van de Xperia 1 een waar entertainment-device te maken dat perfect is voor het bekijken van video-content. Met hogere contrasten, diepere zwarttinten, een scherpere helderheid én eenzelfde beeldverhouding als een bioscoopscherm is deze smartphone daarmee perfect voor avonden lang Netflixen of gamen in 4K-kwaliteit!

Camera: schiet video’s in 4K

Het nemen van een goede foto met de Xperia 1 is kinderspel, want achterop deze Sony pronken maar liefst drie 12 megapixelcamera's: een hoofdcamera, een telelens en een groothoeklens. Al deze camera’s zijn voorzien van optische beeldstabilisatie, waardoor Full HD Super Slow Motion-video's én het maken 4K HDR-video’s een fluitje van een cent worden. Een andere unieke upgrade is de introductie van Eye Autofocus waarmee ook het schieten van haarscherpe portretfoto’s de nieuwe standaard wordt.

Krachtige processor en besturingssysteem

Onder de motorkap van de Xperia 1 ronkt de Qualcomm Snapdragon 855-chipset; een krachtige processor die, in combinatie met 6 GB werkgeheugen en het nieuwste Android 9 Pie, ervoor zorgt dat gamen en het bekijken van video’s snel en vloeiend gaat. Daarnaast heb je standaard al 128 GB aan intern geheugen, iets dat je met al die 4K-video’s natuurlijk ook wel nog hebt. Maar is het nog niet genoeg? Dan breid je jouw geheugen gemakkelijk uit met een extra sd-kaart tot wel 512 GB.

Bestel t/m 30-6-2019 jouw Xperia 1 en je krijgt tijdelijk een Sony WH-1000XM3 headset (t.w.v. €380,-) én een Fast Charger (t.w.v. €59,-) cadeau! Kom direct langs de winkel bij jou in de buurt en pak deze deal!