Toch een beetje dichtbij: Top-5 gratis apps voor videobellen

Mensen zijn sociale dieren: we zoeken elkaar graag op en willen altijd contact maken. Met de komst van het coronavirus en de bijbehorende maatregelen van het RIVM is het maken van dat contact op dit moment wat lastig. We zitten thuis, alleen of met ons gezin, maar even langs bij oma en opa of snel een kort werkoverleg inschieten zit er momenteel niet in… Dan komt videobellen goed van pas. Want met de technologie van vandaag de dag is het heel gemakkelijk toch even je gezicht te laten zien. We nemen je graag mee in onze top-5!

 1. WhatsApp (gratis voor Android en iOS)

  De meesten van ons zullen bekend zijn met WhatsApp, de razendpopulaire chat-app waarmee je naast het versturen van berichten ook een videogesprek kunt voeren. Tenminste: op de telefoon, want op Windows-computers of Mac(Book)s kun je namelijk niet videobellen en dat maakt deze app minder geschikt voor teamoverleggen of andere werk-gerelateerde gesprekken. Meer voor vriendengroepen of families die even willen bijpraten.
   
 2.  Google Hangouts (gratis voor Android en iOS)

  Hebben jij en je vrienden, familie of collega’s een Google-account? Dan is Google Hangouts de ideale videobel-app! Je hoeft namelijk geen extra apps of programma’s te downloaden of te installeren, maar kunt vanaf vrijwel ieder apparaat direct videobellen met vrienden, familie en collega’s. Je kunt videogesprekken voeren met maximaal tien personen en je deelt onderling gemakkelijk je scherm. Handig bij het geven van presentaties.
   
 3. Messenger (gratis voor Android en iOS)

  Iedereen met een Facebook-account zal bekend zijn met Messenger: de losstaande app van Facebook die qua functionaliteiten vergelijkbaar is met WhatsApp. Behalve het sturen van tekstberichtjes is het met Messenger ook mogelijk om te videobellen via de selfiecamera van je telefoon. Videobellen kan een op een of in groepsverband met maximaal vijftig mensen tegelijk. Bel je met maximaal zes mensen, dan zie je alle zes in beeld.
   
 4. Skype (gratis voor Android en iOS)

  Zeg je videobellen, dan zeg je Skype. Deze app bestaat al vele jaren en draait volledig om videobellen. Ook heeft het uitgebreide opties om met meerdere mensen tegelijk te bellen, tot maximaal vijftig mensen tegelijk. Verder is het met Skype mogelijk je scherm te delen. Handig voor het delen van aantekeningen of presentaties.
   
 5. Google Duo (gratis voor Android en iOS)

  Google Duo is een andere video-app van Google. Echter is een Google-account hierbij niet verplicht. Wel moet je je telefoonnummer invullen om de app te gebruiken. Met Duo kun je elkaar met een druk op de knop videobellen, of een groepsgesprek starten door op ‘groep maken’ te tikken. Je kunt met maximaal acht mensen tegelijk een gesprek aangaan. Voordeel van Duo is vooral dat het niet uitmaakt vanaf welk apparaat je met elkaar belt. De app is beschikbaar voor computer, tablet, Android-telefoons en iPhones.

  Extra: FaceTime (standaard geïnstalleerd op ieder iOS- en macOS-device)

  Ook FaceTime is natuurlijk immens populair en daarom zeker het benoemen waard. De app heeft echter niet onze top-5 gehaald omdat gebruik ervan puur is gereserveerd voor Apple-devices en daarom minder breed inzetbaar is dan de andere. Maar hebben je familieleden, vrienden of collega’s allemaal Apple-producten, dan is FaceTime een zeer toegankelijke manier om met elkaar in contact te komen, aangezien deze standaard is geïnstalleerd op ieder iOS- en macOS-apparaat.

Heb je vragen over deze apps? Maak een persoonlijke afspraak bij de winkel bij jou in de buurt of bel ons op en we spreken ze stuk voor stuk met je door.