Apple introduceert de iPhone 12

Voor iPhone-liefhebbers was het iets langer wachten dan in andere jaren, maar vandaag was het dan zover: op het jaarlijkse Apple Keynote event zijn vier nieuwe iPhones geïntroduceerd! De iPhone 12, iPhone 12 Mini, de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max! Wij stellen ze graag aan je voor…

Apple introduceert de iPhone 12

Let op: de pre-order periode van de iPhone 12 en de iPhone 12 Pro is gestart: check hier alle acties van alle providers en pre-order nu! 

Kom naar de winkel bij jou in de buurt, bel ons op of maak een afspraak en pre-order wanneer het jou het beste uitkomt!

iPhone 12: de nieuwe flagship-serie

De iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max zijn vier fantastische toestellen met allen een haarscherp Super Retina XDR oled-displays in drie verschillende beeldformaten: 5,4 (iPhone 12 Mini), 6,1 inch (iPhone 12 en iPhone 12 Pro) en 6,7 inch (iPhone 12 Pro Max).

De Mini is met 5,4 inch qua formaat daarmee kleiner dan de huidige standaard op het gebied van smartphones; qua omvang is de Mini bijvoorbeeld kleiner en smaller dan eerdere kleine iPhones, zoals de iPhone 8 (4,7 inch), maar vanwege het randloze ontwerp profiteer je desalniettemin toch van een aanzienlijk groter scherm.

Zoek jij meer telefoon voor je geld, dan is de iPhone 12 Pro Max jouw keuze: met 6,7 inch is deze iPhone de grootste telefoon die Apple ooit heeft uitgebracht!

De beeldschermen van de iPhone 12-serie worden beschermd door een extra veiligheidslaag, genaamd: Ceramic Shield. Met Ceramic Shield is je iPhone 12-scherm tot wel vier keer beter beschermd dan diens voorgangers.

Een nieuw, maar vertrouwd design

Waar de ontwerpen van de nieuwe iPhones de laatste jaren veel van elkaar weg hadden, is Apple met de iPhone 12-serie weer eens een nieuwe weg ingeslagen. Zo zijn de afgebogen randen aan de zijden van het scherm verdwenen en vervangen door scherp afgesneden randen in een hoekige behuizing met een plat scherm en een metalen band rondom; aluminium bij de 12’s, roestvrij staal bij de Pro’s. Het design heeft daarmee veel weg van de iPad Pro 2020 die eerder dit jaar werd gepresenteerd, maar als we nog verder teruggaan: ook van de iPhone 4 uit 2010.

Apple introduceert de iPhone 12Apple doet met het design van de iPhone 12 dus wat Apple het beste doet: alles weer eens even lekker op de schop gooien en zorgen zo voor een welkome verrassing. Ook introduceren ze met de iPhone 12 weer een mooie nieuwe kleur: donker blauw! En er is meer nieuws: MagSafe, een nieuwe technologie die op alle iPhone 12’s is geïntegreerd. MagSafe maakt gebruik van verschillende magneten waarmee het mogelijk wordt om accessoires, zoals opladers of hoesjes en zelfs een Apple-portemonnee, gemakkelijk aan je telefoon te koppelen.

Al met al is de iPhone 12 dus gewoon een lust voor het oog, nu maar eens kijken naar wat ‘ie kan.

Camera’s; een mix van vertrouwde vernieuwing

Op het gebied van camera’s heeft de iPhone 12 in eerste instantie veel weg van voorganger 11 en 11 Pro (Max): achterop het toestel pronken wederom meerdere fantastische camera’s: twee voor de iPhone 12 en drie voor de 12 Pro (Max). Maar toch is er natuurlijk ook een hoop nieuws te melden. Zo is er de verbeterde sensor die ervoor zorgt dat je foto’s kunt maken van maar liefst 64 megapixels! Ook de geroemde Night Mode is verbeterd en bovendien nu op alle camera’s beschikbaar, inclusief de front camera. Handig voor al die late selfies. Apple introduceert de iPhone 12Op de iPhone 12 Pro’s vind je naast de camera’s op de achterkant bovendien een LIDAR-sensor; deze helpt vooral bij het inschatten van diepte, iets dat handig is voor bijvoorbeeld augmented reality. We hebben deze sensor eerder dit jaar al gezien bij de nieuwste iPad Pro.

Supersnel: de A14 Bionic processor

Ook op het gebied van hardware kan de iPone 12-serie natuurlijk niet achterblijven en daarom introduceert Apple een nieuwe en krachtige processor: de A14 Bionic. En dat is goed nieuws, want deze nieuwste krachtpatser in de Apple-stal is namelijk maar liefst 50% sneller en energiezuiniger dan voorganger A13 die in de iPhone 11-serie te bewonderen is. Bovendien herbergt de A14 een krachtige grafische kaart, wat de nieuwe iPhones bijvoorbeeld zeer geschikt maken voor gamen.

Is de nieuwe iPhone 12 5G-ready? Jazeker!

Met de komst van de iPhone 12 heeft ook Apple nu een smartphone-lijn die 5G-ondersteuning biedt. En dat is mooi, want met 5G zijn bijvoorbeeld hogere internetsnelheden te behalen dan voorganger 4G, meer dan 200 Mb/s en zal daarom binnen afzienbare tijd gegarandeerd de nieuwe standaard worden op het gebied van mobiel internet. De verschillende providers zijn op dit moment al hard bezig hard bezig hun 5G-netwerken verder uit te rollen. En hoewel het nog wel enige tijd zal duren voordat dit bij alle providers landelijk dekkend is, ben je er met 5G op je iPhone 12 in ieder geval klaar voor!

Apple introduceert de iPhone 12

Prijzen en verwachte leverdatum

Vier prachtige toestellen dus, weet je al welke jij kiest? Afhankelijk daarvan weet je ook of je op korte termijn al je nieuwe iPhone mag ontvangen, of nog even moet wachten. Apple zal de nieuwe iPhones over de komende weken verspreid uitbrengen. Bekijk hieronder een overzicht van pre-order-data, leveringsdata en adviesprijzen:

  • Pre-order 16 oktober 14:00 uur: iPhone 12 en iPhone 12 Pro. Levering v.a. 23 oktober, adviesprijzen vanaf €909 (12) en €1159,- (12 Pro)
  • Pre-order 6 november 14:00 uur: iPhone 12 Mini en iPhone 12 Pro Max. Levering v.a. 13 november, adviesprijzen vanaf €809,- (12 Mini) en €1259,- (12 Pro Max)

Niet de nieuwste, wel de voordeligste? Ook dan ga je naar Telecombinatie

Jij wilt een nieuwe iPhone of andere telefoon, maar dat hoeft niet perse dé nieuwste te zijn? Slim! Door de introductie van de iPhone 12 zijn de prijzen van de vorige iPhone-modellen in prijs verlaagd. Deze telefoons zijn de pareltjes uit het verleden, en bovendien: direct leverbaar!

Zo zijn de iPhone 11 en Xr bijvoorbeeld beide al met ruim €120,- gedaald in adviesverkoopprijs!

iPhone 12 vs iPhone 11; de specificaties op een rijtje

Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste specificaties van de nieuwe iPhones afgezet tegen hun belangrijkste voorganger, de iPhone 11 en iPhone 11 Pro (Max). 

Let op: de pre-order periode van de iPhone 12 en de iPhone 12 Pro is gestart: check hier alle acties van alle providers en pre-order nu! 

Kom naar de winkel bij jou in de buurt, bel ons op of maak een afspraak en pre-order wanneer het jou het beste uitkomt!

een overzicht van de belangrijkste specificaties van de nieuwe iPhones afgezet tegen hun belangrijkste voorganger, de iPhone 11 en iPhone 11 Pro (Max).