Schoonmaaktips: jouw mobiel coronavrij

Iedereen weet inmiddels wel wat we moeten doen om de rondgang van het huidige coronavirus te stoppen: handen wassen, handen wassen, handen wassen… Maar wat als je na het handen wassen je telefoon weer oppakt en iemand belt of je chatbericht afmaakt? Dan ben je weer terug bij af. In deze blog leggen we je uit hoe belangrijk het is om ook je telefoon af en toe schoon te maken en welke simpele manier hier het meest effectief voor is.

Een virus overleeft op gladde en harde oppervlakken

Onderzoek heeft uitgewezen dat virussen, zoals het huidige coronavirus COVID-19, langere tijd kunnen overleven op gladde en harde oppervlakken zoals glas, metaal of plastic. Je mobiel is daarmee een prima broedplaats voor virussen, bacteriën en andere ongewenste gasten. Wel is het zo dat bacteriën en virussen zich beter kunnen hechten aan vuil en dus: hoe viezer het toestel, hoe langer een virus kan overleven. Wanneer jij je telefoon dus met enige regelmaat schoonmaakt, zal het virus al vrij snel doodgaan en is het risico op besmetting minimaal.

Hoe maak je je telefoon schoon?

Het schoonmaken van je telefoon is eigenlijk heel simpel: met een microvezeldoekje en eventueel wat lauw water met een beetje zeep. Let op: gebruik geen schoonmaakmiddel of desinfectiemiddel en geen ruwe materialen zoals papier of een spons. Deze kunnen je telefoon beschadigen en krassen in je beeldscherm of glazen achterkant veroorzaken.

  • Droog

    Wrijf het microvezeldoekje zachtjes over de voor- en achterkant van je telefoon. Let op dat je niet te hard drukt om zo krassen te voorkomen. Doe dit minimaal tien seconden aan beide kanten en je hebt zo al 40 tot 60% van de micro-organismen op je scherm verwijderd.

  • Water en zeep

    Vind je 60% niet genoeg of is je telefoon toe aan een extra stevige schoonmaak? Maak dan een sopje van een beetje lauw water met vloeibare handzeep. Maak de helft van je microvezeldoekje vochtig en wrijf zachtjes over de voor- en achterkant van je telefoon. Let er wel op dat de doek niet té nat is en vermijd openingen in je telefoon om zo eventuele waterschade te voorkomen. Neem vervolgens het droge deel van de microvezeldoek en wrijf je telefoon weer zachtjes droog. Doe het gebruikte doekje hierna in de was. Herhaal dit minimaal een keer per week en de kans op besmetting via je telefoon is minimaal.

Heb je vragen over het schoonmaken van je telefoon of iets anders? Maak een persoonlijke afspraak bij de winkel bij jou in de buurt of bel ons op en we spreken het rustig met je door.