Ieder jaar voeren de grote providers prijsverhogingen door en dit jaar is niet anders. De prijzen voor internetpakketten stijgen, maar ons verbruik is ook fors toegenomen zeker doordat we massaal thuiswerken. T-Mobile heeft eerder dit jaar de prijzen al verhoogd met een inflatiecorrectie van 1,6%. Nu heeft ook KPN prijs verhogingen aangekondigd op Internet, TV en Bellen met ingang van 1 juli 2021.  

De gemiddelde prijsverhoging zal tussen de €1-€3 euro per maand zijn, maar dit verschilt per provider of pakket. Op jaarbasis zal dit een stijging zijn van €12 tot €36 per jaar. Op het eerste oog niet zo’n grote stijging in prijs, maar als je de laatste drie jaar optelt zijn de jaartarieven met zo’n 75 euro gestegen. Echter krijg je daarvoor ook extra’s terug, zoals meer zenders of bijvoorbeeld een hogere snelheid. Bestaande klanten bij Ziggo hebben onlangs een forse snelheidsverhoging ontvangen (lees hier meer)

Prijsverhogingen van overige providers, zoals Budget Thuis, Caiway, Delta, Online.nl, XS4ALL, Youfone en Ziggo zullen we hieronder toelichten indien deze internet aanbieders ervoor kiezen om de prijzen te verhogen voor bestaande abonnees. Op dit moment is dat niet nog niet bekend voor alle aanbieders;

KPN prijsverhoging en prijsverlaging per juli 2021

Feit: Ben jij bestaande internet klant bij KPN? Op 1 juli verandert je KPN pakket of de prijs die je hier maandelijks voor betaalt. Wil je weten wat er precies voor jou wijzigt? Bel met één van onze winkels of maak een afspraak met de Telecombinatie winkel bij jou in de buurt.

KPN heeft op 3 mei 2021 aangekondigd dat per 1 juli de prijzen worden aangepast voor bestaande KPN Hussel klanten. De KPN prijsverhoging is op alle pakketten 2,9% met uitzondering van het 1 Gbit pakket dat €7,50 goedkoper wordt per maand, ook voor bestaande klanten. Hiermee komt KPN tegemoet aan de vraag in het toegankelijker maken van hogere snelheden voor een interessante prijs. De 1Gbit internet aansluiting wordt daarmee bijna hetzelfde geprijsd als de 500Mbit internet aansluiting. Maar ook het prijsverschil tussen 200Mbit en 1Gbit (5x meer snelheid) wordt nog maar €6,- per maand.

Wil je zien welke snelheid op jouw adres beschikbaar, kijk dan op de pagina van KPN Internet en TV of maak een afspraak in de winkel of kom langs voor een advies op maat.

XS4ALL prijsverhoging per juli 2021

XS4ALL heeft aangekondigd dat het de prijzen per 1 juli verhoogt voor bestaande klanten tussen €1 en €2 per maand, afhankelijk van de gekozen snelheid. De snelste pakketten krijgen de hoogste prijsverhoging. Internet Pro met 500Mbit wordt hiermee €71,50 per maand en is daarmee €14 per maand duurder dan het KPN 1Gbit pakket. Daarmee maakt KPN het moedermerk steeds aantrekkelijker voor klanten die een hoge snelheid willen ervaren. Wil je KPN en XS4ALL vergelijken? Klik dan hier

In het overzicht hieronder vind je alle prijswijzigingen van alle providers:

Provider Voor wiePrijsverhoging per maandWanneer
KPNBestaande en nieuwe klanten€1,50 per maand duurderVanaf 1 juli 2021
 Bestaande en nieuwe HusselklantenTot €7,50 prijsverlaging op 1GbitVanaf 1 juli 2021
T-Mobile

Bestaande klanten die voor 1 oktober 2020 een Internet abonnement hebben afgesloten

1,6% inflatiecorrectieVanaf 1 januari 2021

Waarom zijn prijsverhogingen in 2021 nodig?

De prijsverhogingen zijn hard nodig om de toenemende kosten te dekken, aldus de providers. Zo zijn de kosten voor onderhoud steeds hoger, maar wordt er ook steeds meer snelheid verwacht door de gebruikers, niemand wil haperend internet tijdens het tegelijk Netflixen, TV kijken, filmpjes kijken op Youtube en surfen over het net. Daarom wordt er door providers continu geïnvesteerd om de snelheid te verhogen en meer capaciteit te bieden om zo HD televisie en andere zware content in elke woonkamer te krijgen. Daarom loont het om te onderzoeken of je nog steeds dezelfde wensen hebt als vroeger toen je het internet pakket hebt afgesloten, of dat deze bijvoorbeeld veranderd zijn, meer of minder TV zenders, wel of geen ESPN Eredivisie of Ziggo Sport standaard in het pakket of meer snelheid of kun je ook met minder uit de voeten?

Hoger internetverbruik door Thuiswerken, Ja zeker!

Door de komst van Corona heeft de Nederlandse beroepsbevolking het laatste jaar massaal thuisgewerkt. Sinds men door de Corona-situatie meer thuis is gaan werken is er een forse stijging te zien in oriënterende consumenten. Om optimaal thuis te kunnen werken, is internet van groot belang. Het Wi-Fi signaal in huis is vaak niet optimaal. En dat dit veel voorkomt blijkt uit een onderzoek van OnePoll: 54% van de Nederlanders heeft problemen met het thuisnetwerk. Vooral in de avonduren wanneer het collectieve gebruik piekt. Dit heeft geresulteerd in een sterkere behoefte naar Internet pakketten met meer MBit/s of met een oplossing met extra wifi punten in huis.

Daarnaast gebruiken consumenten ook meer data dan voorheen, en heeft men meer apparaten dan ooit in huis die verbonden zijn met Wi-Fi. Denk aan tablets, laptops of Smart Tv’s, maar ook aan andere Smart Home producten zoals Smart thermostaten, speakers, etc. Ook dit draagt bij aan een hoger internet verbruik in Nederland.

Providers investeren in glasvezel en daarmee in de toekomst

Providers zoals KPN, T-Mobile en DELTA Fiber willen blijven innoveren als het gaat om het aanbieden van de hoogste snelheden en beste kwaliteit internet om het netwerk klaar te maken voor de toekomst. De concurrentiestrijd om de verglazing van Nederland wordt steeds groter. Miljarden euro’s worden geïnvesteerd door providers en investeerders om de verglazing te versnellen in Nederland. En dat gebeurt in zo’n rap tempo dat wekelijks nieuwe gebieden aangewezen worden waar wordt gestart met de uitrol van glasvezel.

Glasvezel biedt veel kansen, hierdoor krijg je tot 20 keer sneller en stabieler Internet in huis dan de gemiddelde kabelaansluiting. In een samenleving waarbij de vraag naar data, technische innovaties en strengere veiligheidsmaatregelen alleen maar groeit, zijn grote investeringen vanuit de providers een must. Maar hier staan wel prijsstijgingen tegenover om de toenemende kosten te dekken.

Sneller Internet & TV

Zo heeft Ziggo snelheidsverhogingen toegepast begin april, van bijna alle internetabonnementen van ruim 3 miljoen klanten. Hierdoor is de maximale downloadsnelheid, afhankelijk van het type abonnement met 16 tot 66 procent verhoogd. Ook de maximale uploadsnelheden zijn omhoog gegaan met 20 tot zelfs 300 procent. Deze Ziggo snelheidsverhogingen zijn van toepassing op zowel bestaande als nieuwe klanten. 

VodafoneZiggo is al ruim een jaar bezig met het upgraden van de maximaal haalbare snelheid op haar vaste netwerk. Naar verwachting gaat deze provider in de loop van 2022 alle klanten toegang geven tot een downloadsnelheid van maximaal 1 Gigabit. Ook gaat VodafoneZiggo verder met het testen van de volgende stap waarbij downloadsnelheden tot 10 Gigabit gehaald kunnen worden.

Wat betekent dit voor jouw huidige Internet pakket?

Een prijsverhoging is nooit prettig, maar biedt ook kansen. Als prijzen ook omhoog gaan voor bestaande klanten betekent dit dat je de keuze hebt om te blijven bij je huidige internet aanbieder maar mag je ook, ondanks dat je wellicht nog in een lopend contract zit, je abonnement kosteloos beëindigen. Overstappen of interesse hierin? Dat kan! Je kunt via onze handige Internet, TV vergelijktool eenvoudig alle aanbieders die beschikbaar zijn op jouw adres vergelijken en sluit je direct een nieuw pakket af dat bij jou en je portemonnee past. We helpen je graag in het maken van de beste keuze.

Wist je dat je ook veel geld kunt besparen met combinatiedeals? Welke voordelen dit zijn is afhankelijk van de producten die je combineert zoals bijvoorbeeld Internet, TV en meerdere mobiele abonnementen. Te denken valt aan: extra kortingen, extra data, extra TV-pakketten of sneller internet in huis. Combineer bijvoorbeeld Ziggo met Vodafone voor extra korting, tv zenders en dubbele data op je mobiele abonnement of sla je slag tijdens de T-Mobile GO GO GO deals en combineer met een Internet & TV pakket van T-Mobile Thuis

Wil je weten wat er precies voor jou wijzigt? Bel met één van onze winkels of maak een afspraak met de Telecombinatie winkel bij jou in de buurt.