Het is een gek jaar geweest, maar zoals ieder jaar begint het in de herfst weer te borrelen onder Apple-liefhebbers... de traditionele iPhone ‘launch-periode’ is weer in aantocht! Want ook al is er officieel natuurlijk nog niks bekend, het internet staat alweer vol met de geruchten dat Apple ook dit jaar weer (een) nieuwe iPhone(s) zal presenteren. De verwachtingen zijn dan ook weer hooggespannen, maar naarmate de tijd verstrijkt brengen vele media nieuws naar buiten en doen meer en meer geruchten de ronde. In deze blog houden we je daarom met regelmatige updates op de hoogte van ieder nieuwtje, weetje of vermoeden over de nieuwe iPhone dat momenteel op het internet wordt gedeeld.

Hou deze blog in de gaten voor het laatste iPhone-nieuws of kom naar de winkel bij jou in de buurt en laat je informeren!

Update 8 oktober

Apple-event op 13 oktober is een feit! iPhones ook?

Ok, een ding is zeker: Apple gaat volgende week iets vertellen, iets presenteren. Zo is op hun eigen Apple.com te zien met een aankondiging voor een nieuw Apple-Event. Het event vindt plaats: volgende week dinsdag (13 oktober) om 19.00 uur Nederlandse tijd. Wat Apple dan gaat vertellen is nog niet zeker, al kan iCreate  het wel raden: het Apple oktober-event 2020 zal volgens hen waarschijnlijk grotendeels in het teken staan van de nieuwe iPhone12!

Update 30 september

5G-ondersteuning?

Na corona is 5G dit jaar waarschijnlijk wel het meest besproken onderwerp geweest in smartphone-land. De verschillende providers zijn op dit moment al hard bezig hun 5G-netwerken verder uit te rollen en de meeste smartphone-fabrikanten hebben dan ook al een of meerdere 5G toestellen op de markt geïntroduceerd. Grote afwezige vooralsnog op dit vlak dit jaar is Apple, aangezien er nog geen 5G-iPhone is onthuld.... zal dat met de komst van de iPhone 12 veranderen? iPhoned denkt te weten van wel! En dat is mooi, want met 5G zijn hogere internetsnelheden te behalen dan voorganger 4G en het zal dan ook binnen afzienbare tijd de nieuwe standaard worden op het gebied van mobiel internet. iCreate houdt wat 5G-compatibility nog een kleine slag om de arm door te stellen dat het ook zou kunnen dat enkel de Pro's worden uitgerust met een 5G-antenne... 

Update 23 september

Apple let op de kleintjes; de iPhone 12 Mini?

Eerder was al bekend geworden dat er een 5,4-inch versie van de iPhone 12 gepresenteerd zal worden. Maar nu lijkt de naam van deze kleine iPhone 12 ook bekend te zijn gemaakt: Onemorething denkt te weten dat dit kleine toestel de iPhone 12 Mini genoemd zal worden. Het toestel zal een scherm krijgen van 5,4 inch, maar is vanwege de extra dunne schermranden mogelijk nog kleiner dan de iPhone SE die begin dit jaar nog gepresenteerd werd.  

Nieuwe en krachtige processor; de A14 Bionic?

Het lijkt erop dat Apple met de komst van de iPhone 12 wederom stappen wil maken op het gebied van snelheid. iPhoned.nl brengt namelijk nieuws naar buiten over de nieuwe processor die we kunnen verwachten in de iPhone 12: de A14 Bionic. De oplettende kijker heeft bij het september-evenement opgemerkt dat deze nieuwe chip is geïntroduceerd voor bij de iPad Air, maar iPhoned zegt dat deze nu ook voor de iPhone 12-serie gepland staat. En dat is goed nieuws, want deze processor zou tot wel 20 procent krachtiger en energiezuiniger zijn dan voorganger A13 die in de iPhone 11-serie te bewonderen is. Bovendien herbergt de A14 een krachtigere grafische kaart, waardoor de iPhone 12 in theorie beter geschikt is voor bijvoorbeeld gamen.

Uniek: een gevlochten laadkabel?

Interessant of niet, opmerkelijk is het bericht van Apparata in ieder geval wel: Apple zou mogelijk de eerste telefoonaanbieder worden die een gevlochten laadkabel bijvoegt in de verpakking van de iPhone 12. Ervaring leert dat de standaard, plastic laadkabels na enige tijd kapot gaan. Deze gevlochten variant, in traditioneel witte kleur natuurlijk, zou steviger en duurzamer zijn waardoor deze aanzienlijk langer mee zou moeten gaan. Bovendien heeft een gevlochten kabel een ietwat luxere uitstraling die goed zou passen bij dit mooie device. 

Update 9 september

iPhone 12-release in de week van 12 oktober?

Deze week kwam Apple naar buiten met een uitnodiging voor een Apple September Event dat wordt gehouden op 15 september. Gebaseerd op voorgaande jaren zou dit normaal gesproken een event kunnen zijn waar hoogstwaarschijnlijk ook een nieuwe iPhone wordt gepresenteerd, maar iCreate magazine verwacht dit niet. Op dit event zullen aldus iCreate wel degelijk enkele devices worden gepresenteerd, maar nog geen iPhones, die volgens hen mogelijk pas in oktober en november aan het grote publiek worden gepresenteerd.

Zo zegt iCreate te vermoeden dat het iPhone 12-event ergens in de week van 12 oktober zal plaatsvinden en dat de Pro’s zelfs pas ergens in november bekendgemaakt zullen worden. Nog even geduld dus, maar als dit klopt hebben we al met al dus genoeg om naar uit te kijken de komende maanden!

Een bekend design, maar in een nieuwe kleur?

Waar de ontwerpen van de nieuwe iPhones de laatste jaren veel van elkaar weg hadden, lijkt het erop dat Apple met de iPhone 12 weer eens een nieuwe weg inslaat. Tenminste “nieuw”, want iPhoned denkt te weten dat iPhone 12-serie veel weg zal hebben van een oude bekende uit de Apple stal: de iPhone 4 uit 2010 en verwacht daarom een hoekige behuizing met een plat scherm en scherp afgesneden randen. Zo zou de iPhone 12 een design krijgen dat in lijn is met dat van de iPad Pro 2020 die eerder dit jaar werd gepresenteerd.

Techradar weet verder te vertellen dat de iPhones 12’s een aluminium frame zullen hebben, waar voor de Pro-lijn roestvrijstaal zal worden gebruikt. Bovendien zegt Techradar dat Apple, net als met het groen van de iPhone 11, ook met de 12 een nieuwe kleur zal introduceren, namelijk: blauw. Voor welke modellen deze kleur gebruikt zou worden is echter nog niet duidelijk.

Update 1 september

Naam: iPhone 12? 

Zoals ieder jaar is er natuurlijk veel speculatie over de naam van de nieuwste iPhone. Wanneer we iPhone blog MacRumors moeten geloven, zal de opvolger van de iPhone 11 'gewoon': de iPhone 12 gaan heten en gaat Apple dus niet Samsung achterna door begin dit jaar de Galaxy S20 als opvolger van de S10 uit te brengen, waar S11 in eerste instantie werd verwacht. De iPhone 12 zal aldus deze blog in minimaal drie versies worden uitgebracht: de iPhone 12, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max. Oftewel: directe opvolgers van de laatste iPhone-release: de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max uit 2019.

Of toch vier iPhones dit jaar?

Macworld vult Macrumors echter aan en denkt te weten dat de iPhone 12 niet in drie, maar in maar liefst vier versies zal worden gereleased. Volgens Macworld zal de normale iPhone 12 kleiner worden dan de iPhone 11, namelijk 5,4 inch in tegenstelling tot de 6,1 inch van de huidige iPhone 11. Daarnaast zouden er twee 6,1 inch toestellen komen, zijnde de iPhone 12 Max en iPhone 12 Pro. Tot slot vult de iPhone 12 Pro Max volgens hen de lijst aan en zou met 6,7 inch de grootste versie van de iPhone 12's moeten worden.  

Vertraagde release?

2020 is een raar jaar geweest waarbij corona de wereld op z’n kop zette. Dit heeft vele gevolgen gehad, ook voor de productie van de nieuwe iPhones. Mede daardoor lijkt de traditionele september-release dit jaar niet te gaan gebeuren. Zo weet Techblog Tweakers te bevestigen dat de aankondiging van de iPhone 12, in verhouding tot voorgaande jaren inderdaad is vertraagd en dit jaar pas in oktober zal plaatsvinden. Het zou dan bovendien slechts gaan om twee van de vier toestellen: de iPhone 12 en de 12 Max. De twee iPhone 12 Pro’s zouden pas een maand later, namelijk in november met het grote publiek worden gedeeld. Nog even geduld dus.