Nieuwe iPhone 2020? Alle verwachtingen op een rij

Het is een gek jaar geweest, maar zoals ieder jaar begint het in september weer te borrelen onder Apple-liefhebbers... de traditionele iPhone ‘launch-periode’ is weer in aantocht! Want ook al is er officieel natuurlijk nog niks bekend, het internet staat alweer vol met de geruchten dat Apple ook dit jaar weer (een) nieuwe iPhone(s) zal presenteren. De verwachtingen zijn dan ook weer hooggespannen en naarmate de tijd verstrijkt brengen vele media nieuws naar buiten en doen meer en meer geruchten de ronde. In deze blog houden we je daarom met regelmatige updates op de hoogte van ieder nieuwtje, weetje of vermoeden over de nieuwe iPhone dat op momenteel op het internet wordt gedeeld.

Hou deze blog in de gaten voor het laatste iPhone-nieuws of kom naar de winkel bij jou in de buurt en laat je informeren!

Update 9 september

iPhone 12-release in de week van 12 oktober?

Deze week kwam Apple naar buiten met een uitnodiging voor een Apple September Event dat wordt gehouden op 15 september. Gebaseerd op voorgaande jaren zou dit normaal gesproken een event kunnen zijn waar hoogstwaarschijnlijk ook een nieuwe iPhone wordt gepresenteerd, maar iCreate magazine verwacht dit niet. Op dit event zullen aldus iCreate wel degelijk enkele devices worden gepresenteerd, maar nog geen iPhones, die volgens hen mogelijk pas in oktober en november aan het grote publiek worden gepresenteerd.

Zo zegt iCreate te vermoeden dat het iPhone 12-event ergens in de week van 12 oktober zal plaatsvinden en dat de Pro’s zelfs pas ergens in november bekendgemaakt zullen worden. Nog even geduld dus, maar als dit klopt hebben we al met al dus genoeg om naar uit te kijken de komende maanden!

Een bekend design, maar in een nieuwe kleur?

Waar de ontwerpen van de nieuwe iPhones de laatste jaren veel van elkaar weg hadden, lijkt het erop dat Apple met de iPhone 12 weer eens een nieuwe weg inslaat. Tenminste “nieuw”, want iPhoned denkt te weten dat iPhone 12-serie veel weg zal hebben van een oude bekende uit de Apple stal: de iPhone 4 uit 2010 en verwacht daarom een hoekige behuizing met een plat scherm en scherp afgesneden randen. Zo zou de iPhone 12 een design krijgen dat in lijn is met dat van de iPad Pro 2020 die eerder dit jaar werd gepresenteerd.

Techradar weet verder te vertellen dat de iPhones 12’s een aluminium frame zullen hebben, waar voor de Pro-lijn roestvrijstaal zal worden gebruikt. Bovendien zegt Techradar dat Apple, net als met het groen van de iPhone 11, ook met de 12 een nieuwe kleur zal introduceren, namelijk: blauw. Voor welke modellen deze kleur gebruikt zou worden is echter nog niet duidelijk.

Update 1 september

Naam: iPhone 12? 

Zoals ieder jaar is er natuurlijk veel speculatie over de naam van de nieuwste iPhone. Wanneer we iPhone blog MacRumors moeten geloven, zal de opvolger van de iPhone 11 'gewoon': de iPhone 12 gaan heten en gaat Apple dus niet Samsung achterna door begin dit jaar de Galaxy S20 als opvolger van de S10 uit te brengen, waar S11 in eerste instantie werd verwacht. De iPhone 12 zal aldus deze blog in minimaal drie versies worden uitgebracht: de iPhone 12, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max. Oftewel: directe opvolgers van de laatste iPhone-release: de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max uit 2019.

Of toch vier iPhones dit jaar?

Macworld vult Macrumors echter aan en denkt te weten dat de iPhone 12 niet in drie, maar in maar liefst vier versies zal worden gereleased. Volgens Macworld zal de normale iPhone 12 kleiner worden dan de iPhone 11, namelijk 5,4 inch in tegenstelling tot de 6,1 inch van de huidige iPhone 11. Daarnaast zouden er twee 6,1 inch toestellen komen, zijnde de iPhone 12 Max en iPhone 12 Pro. Tot slot vult de iPhone 12 Pro Max volgens hen de lijst aan en zou met 6,7 inch de grootste versie van de iPhone 12's moeten worden.  

Vertraagde release?

2020 is een raar jaar geweest waarbij corona de wereld op z’n kop zette. Dit heeft vele gevolgen gehad, ook voor de productie van de nieuwe iPhones. Mede daardoor lijkt de traditionele september-release dit jaar niet te gaan gebeuren. Zo weet Techblog Tweakers te bevestigen dat de aankondiging van de iPhone 12, in verhouding tot voorgaande jaren inderdaad is vertraagd en dit jaar pas in oktober zal plaatsvinden. Het zou dan bovendien slechts gaan om twee van de vier toestellen: de iPhone 12 en de 12 Max. De twee iPhone 12 Pro’s zouden pas een maand later, namelijk in november met het grote publiek worden gedeeld. Nog even geduld dus.