De kwaliteit van de wifi in huis laat vaak nogal wat te wensen over, zoveel is in de thuisblijf-periode van de afgelopen maanden wel duidelijk geworden. Het signaal is niet overal even sterk en op sommige plekken in huis, vooral in uithoeken zoals de zolder of de tuin, hebben we soms zelfs helemaal geen signaal. Dat maakt het lastig video-vergaderen, online college volgen of gewoon even lekker te gamen.

Overal perfecte wifi door middel van een eigen mesh-netwerk. Hoe zit dat? In deze blog vertellen we je alles over het mesh-netwerk en nemen je mee in de top 3, TP-Link wifipunten die verkrijgbaar zijn bij Telecombinatie en onze favoriete mesh wifi router acties van de providers.

Wifi via een router veelal niet woning-dekkend

De meest voorkomende manier om een woning van wifi te voorzien is via de router; het kastje dat is geïnstalleerd op de plek waar de internetverbinding de woning binnenkomt. In de directe omgeving van je router heb je een prima signaal, maar dit signaal is veelal niet sterk genoeg om de gehele woning van wifi te voorzien en dus: hoe verder je weggaat van de router, des te zwakker het wifi-signaal.

Woning-dekkende-wifi met het mesh-netwerk

Het voornaamste probleem met de router is dus dat het wifi-signaal wordt uitgestuurd vanaf een centrale plek in huis. Bij een mesh-netwerk is dit niet het geval: het signaal wordt uitgestuurd door meerdere satellieten in huis. Deze zogenaamde ‘wifipunten’ staan met elkaar in verbinding en overlappen elkaars signaal. Hierdoor wordt een stabiel en krachtig netwerk gerealiseerd dat je zo groot kunt maken als je maar wilt: het mesh-netwerk is gemakkelijk uit te breiden met zoveel wifipunten als je nodig hebt. Zo heb je binnen een handomdraai op afgelegen plekken zoals de zolder, de kelder of achterin de tuin opeens ook een perfect wifi-signaal.

Het mesh-netwerk: krachtig én slim

Een mesh-netwerk zorgt niet alleen voor een beter dekkend signaal, het is ook nog eens slim en maakt zelf de afwegingen die nodig zijn om het wifi-signaal via de meest efficiënte route te versturen; ook wanneer dit niet perse de kortste route is. Wil je bijvoorbeeld het internet afscrollen, maar wordt de dichtstbijzijnde wifipunt al behoorlijk belast door een gamende huisgenoot, dan zal jouw slimme mesh-netwerk automatisch de hulp inschakelen van een andere wifipunt om jou via die route zo alsnog van een sterke verbinding te kunnen voorzien. En ben je aan de wandel door huis, ook dan zal je apparaat steeds automatisch wisselen naar de wifipunt die het sterkste wifi-signaal biedt, zonder dat je hier ook maar iets van merkt.

Bij Telecombinatie kun je voor altijd een geschikte TP-Link Mesh Wifi Deco vinden in verschillende prijsklasse. Meer weten over de beschikbare modellen van TP-Link? Bekijk dan hier het aanbod.

Wij hebben de top 3 populaire modellen op een rijtje gezet:

 • TP- Link Deco M9 Plus

Met de Deco M9Plus heb je al een ruime Wifi dekking. Door de mesh technologie heb je in je hele woning één groot draadloos netwerk. De TP-Link Deco M9 Plus is zeer geschikt voor een appartement en kleine gezinswoning. Wij adviseren in beiden gevallen tussen de 2-a 3 M9 Plus Deco routers te plaatsen op verschillende plekken/verdiepingen in huis. Je kunt altijd eenvoudig dit aantal uitbreiden door een extra Deco aan je netwerk toe te voegen.

 • TP- Link Deco X20

De keuze voor de Deco X20 is al snel gemaakt als je in een nieuwbouwwoning woont. Deze TP-Link Deco beschikt over de nieuwste Wifi 6 technologie waarmee je in combinatie met 2-a 3 X20 Deco mesh routers razendsnel en stabiele Wifi op elke verdieping is huis. De dikste betonnen muren zijn geen probleem voor de Deco X20. Daarnaast levert deze Deco mesh router een top prestatie als je met meerdere apparaten tegelijkertijd intensief internet gebruikt.

 • TP- Link Deco X60

De Deco X60 is een zeer geschikt model voor grote woningen en villa’s. Ook dit model beschikt over de allernieuwste en beste versie van wifi. Meerdere X60 Deco units vormen samen een netwerk waarbij automatisch de beste verbinding wordt gekozen wanneer je door je huis loopt. Zo krijg je niet alleen hoge snelheden maar ook een betere dekking en een stabiele verbinding.

Weet je niet hoeveel TP-Link Deco units nodig zijn voor een volledige dekking bij jou in huis? Kom langs in één van onze winkels, onze experts adviseren je graag.

Diverse internet providers bieden een alternatief, kun je al voor een gereduceerd tarief per maand de Wifiboosters of punten huren. Wel zijn deze in bruikleen en zul je deze Wifi punten moeten retourneren als je overstapt van internet provider. Ook kan het zijn dat providers tijdelijke acties voeren waarbij je Wifi punten gratis cadeau krijgt. En daarom hieronder een top-3 van onze favoriete aanbiedingen van dit moment:

 • KPN – SuperWifi
  Of ga voor KPN SuperWifi en krijg twee KPN SuperWifi punten t.w.v. €199,- cadeau. 
 • T-Mobile – Wifi Plus
  Met Wifi Plus van T-Mobile huur je zoveel hubs als je wilt voor slechts €2,50 per stuk per maand.
 • Ziggo – Smart Wifi Pods
  Ziggo biedt bij internetpakketten de optie om Smart Wifi Pods te huren voor slechts €1,25 per maand.

Wil jij meer weten over deze aanbiedingen of een persoonlijk advies over het perfecte mesh-netwerk voor jouw huishouden? Kom direct naar de winkel in de buurt of maak een afspraak en we gaan er rustig voor zitten. In de winkel of gemakkelijk vanuit huis.