Overal in huis perfecte wifi met het mesh-netwerk; een top-3

De kwaliteit van de wifi in huis laat vaak nogal wat te wensen over, zoveel is in de thuisblijf-periode van de afgelopen maanden wel duidelijk geworden. Het signaal is niet overal even sterk en op sommige plekken in huis, vooral in uithoeken zoals de zolder of de tuin, hebben we soms zelfs helemaal geen signaal. Dat maakt het lastig video-vergaderen, online college volgen of gewoon even lekker te gamen.

De internetproviders in Nederland hebben zich dit nu ook gerealiseerd en komen met een oplossing: overal perfecte wifi door middel van een eigen mesh-netwerk. Hoe zit dat? In deze blog vertellen we je alles over het mesh-netwerk en nemen je mee in onze favoriete acties van de providers.

Wifi via een router veelal niet woning-dekkend

De meest voorkomende manier om een woning van wifi te voorzien is via de router; het kastje dat is geïnstalleerd op de plek waar de internetverbinding de woning binnenkomt. In de directe omgeving van je router heb je een prima signaal, maar dit signaal is veelal niet sterk genoeg om de gehele woning van wifi te voorzien en dus: hoe verder je weggaat van de router, des te zwakker het wifi-signaal.

Woning-dekkende-wifi met het mesh-netwerk

Het voornaamste probleem met de router is dus dat het wifi-signaal wordt uitgestuurd vanaf een centrale plek in huis. Bij een mesh-netwerk is dit niet het geval: het signaal wordt uitgestuurd door meerdere satellieten in huis. Deze zogenaamde ‘hubs’ staan met elkaar in verbinding en overlappen elkaars signaal. Hierdoor wordt een stabiel en krachtig netwerk gerealiseerd dat je zo groot kunt maken als je maar wilt: het mesh-netwerk is gemakkelijk uit te breiden met zoveel hubs als je nodig hebt. Zo heb je binnen een handomdraai op afgelegen plekken zoals de zolder, de kelder of achterin de tuin opeens ook een perfect wifi-signaal.

Het mesh-netwerk: krachtig én slim

Een mesh-netwerk zorgt niet alleen voor een beter dekkend signaal, het is ook nog eens slim en maakt zelf de afwegingen die nodig zijn om het wifi-signaal via de meest efficiënte route te versturen; ook wanneer dit niet perse de kortste route is. Wil je bijvoorbeeld het internet afscrollen, maar wordt de dichtstbijzijnde hub al behoorlijk belast door een gamende huisgenoot, dan zal jouw slimme mesh-netwerk automatisch de hulp inschakelen van een andere hub om jou via die route zo alsnog van een sterke verbinding te kunnen voorzien. En ben je aan de wandel door huis, ook dan zal je apparaat steeds automatisch wisselen naar de hub die het sterkste wifi-signaal biedt, zonder dat je hier ook maar iets van merkt.

Aanbiedingen met mesh-netwerken; een top 3

Samengevat is het mesh-netwerk werkelijk een prachtige oplossing voor perfecte wifi in huis met eigenlijk maar een nadeel: de prijs. Aan de hubs hangt over het algemeen een behoorlijk prijskaartje en je zal er bovendien ook nog eens minstens twee of drie nodig hebben om jouw mesh-netwerk in te stellen. Dit is voor veel mensen dan ook een reden om nog even mee te wachten met de aanschaf.

Gelukkig bieden de providers hier nu uitkomst in en wordt het mesh-netwerk ook commercieel meer en meer ingezet als dé oplossing voor perfecte wifi in huis. En daarom hieronder een top-3 van onze favoriete aanbiedingen van dit moment:

 • Ziggo – Wifiboosters
  Kies voor Internet van Ziggo en ontvang drie gratis smart Wifiboosters ter waarde van €149,-
   
 • KPN – SuperWifi
  Of ga voor KPN SuperWifi en krijg twee KPN SuperWifi punten t.w.v. €199,- cadeau. 
   
 • T-Mobile – Wifi Plus
  Met Wifi Plus van T-Mobile huur je zoveel hubs als je wilt voor slechts €2,50 per stuk per maand.

Wil jij meer weten over deze aanbiedingen of een persoonlijk advies over het perfecte mesh-netwerk voor jouw huishouden? Kom direct naar de winkel in de buurt of maak een afspraak en we gaan er rustig voor zitten. In de winkel of gemakkelijk vanuit huis.