KPN glasvezel: internet met de snelheid van het licht

KPN staat voor innovatie, ook als het gaat om het aanbieden van de hoogste snelheden en beste kwaliteit van internet. Om dit te kunnen blijven doen, werkt KPN momenteel hard aan het verder uitrollen van het glasvezelnetwerk in Nederland. En dit gebeurt in zo’n hoog tempo dat KPN wekelijks nieuwe gebieden aanwijst waar gestart wordt met de uitrol van glasvezel. Hierdoor kan het maar zo zijn dat KPN-glasvezel binnenkort ook in jouw gemeente beschikbaar is.

Glasvezel, wat is het?

In tegenstelling tot de koper of kabel, is glasvezel gemaakt van glas: een superdunne vezel, ongeveer zo dik als een haar, waarbij licht wordt gebruikt om een signaal te transporteren. Internet via glasvezel is daarmee dus letterlijk internetten met de snelheid van het licht. Dit maakt glasvezel ideaal om grote hoeveelheden data razendsnel over grote afstanden te versturen. Zo is het met glasvezel nu al mogelijk om snelheden van een Gig/s te halen. Dat is 20 keer sneller dan de gemiddelde kabelaansluiting! Bovendien is internet via glasvezel zeer stabiel en wordt je internetsnelheid niet verstoord door externe factoren zoals: afstand tot de wijkcentrale, meerdere mensen tegelijk online of extreme weersomstandigheden zoals uitzonderlijke hitte.  

En de prijs? Die is hetzelfde!

Glasvezel van KPN is daarmee vele malen sneller en stabieler dan internet via de kabel. Maar naast de verschillen is er ook een hele belangrijke overeenkomst tussen glasvezel en koper of kabel: de prijs! Die is namelijk hetzelfde. Het maakt niet uit of je gebruikmaakt van de KPN kabel/koper of glasvezel, je betaalt dezelfde prijs voor je internet. 

Binnenkort ook glasvezel bij jou? Kom langs in de winkel!

KPN is enorm gefocust op het verder uitrollen van het glasvezelnetwerk in Nederland en doet dit in zo’n hoog tempo dat er wekelijks nieuwe gebieden worden aangewezen waar de uitrol gestart wordt. Telecombinatie houdt dit natuurlijk nauw in de gaten en is altijd op de hoogte van alle lokale plannen op het gebied van glasvezel. Dus kom langs bij jouw winkel in de buurt en vraag naar de mogelijkheden!