Thuiswerken doe je met perfecte wifi; 3 tips

Door de komst van corona heeft de Nederlandse beroepsbevolking de afgelopen maanden massaal thuisgewerkt. En dat bevalt, zo blijkt uit menig onderzoek. Slaan wij hiermee definitief een nieuwe weg in, waarbij thuiswerken meer en meer onderdeel wordt van onze samenleving? En zo ja, wat heb je daarvoor nodig? We vertellen je er alles over in deze blog.

Nederland: “Thuiswerken? Ja graag!”

Nederland lijkt het thuiswerken te hebben omarmt. Niet alleen werkgevers, maar vooral ook de werknemers hebben deze noodgedwongen kennismaking met het thuiswerken over het algemeen als zeer prettig ervaren. Sterker nog, we zijn zo snel gewend geraakt aan het thuiswerken, dat twee derde van de werknemers aangeeft dit ook na deze crisis deels te willen blijven doen.

En dat is niet zonder reden. Zo zegt zeventig procent van de werknemers thuis productiever te zijn dan op kantoor, aldus vaktijdschrift Intermediair. Je hebt thuis immers minder afleiding en kunt je tijd efficiënter indelen: allereerst bespaar je een hoop reistijd, maar ook zijn vergaderingen vanuit huis over het algemeen korter en meer gestructureerd. Ook dit is naar verwachting iets dat in de toekomst meer verweven zal zijn in onze dagelijkse werkdag: 38 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zegt na de coronacrisis vaker te willen videobellen in plaats van een fysieke werkvergadering te houden.

Goed internet essentieel, maar niet vanzelfsprekend

Om optimaal te kunnen thuiswerken, is internet van groot belang. In de afgelopen maanden is het voor vele thuiswerkers echter duidelijk geworden dat het wifi-signaal in huis vaak nog wel wat te wensen overlaat. Het is simpelweg niet snel, constant of sterk genoeg. Zeker wanneer je thuis de rust opzoekt in uithoeken zoals de zolder of in de tuin.

En dat dit veel voorkomt, blijkt wel uit onderzoek van OnePoll: 54% van de Nederlanders heeft problemen met het thuisnetwerk. Twintig procent zegt in sommige delen van het huis een zeer zwak of helemaal geen signaal te hebben. Verder heeft ruim veertien procent soms zelfs helemáál geen beschikking over een internetverbinding. Dit is vooral in de avonduren wanneer het collectieve gebruik piekt.

Problemen met de thuis-internetverbinding; 3 tips

Veel thuiswerkers hebben dus structureel te maken met traag internet of een wifi signaal dat soms uitvalt. Hieronder daarom enkele tips om dit snel op te lossen.

 • Tip 1: de plek van je router
  Een veel voorkomende oorzaak van een ondermaats wifi-signaal is de plek van je router. Kies bij het plaatsen van je router daarom altijd een centrale plek in huis. Immers: hoe verder weg van je router, des te zwakker je wifi-signaal. Verder is het goed om je router zo hoog en vrij mogelijk te plaatsen, zodat het signaal zo min mogelijk wordt tegengewerkt.
   
 • Tip 2: je wifi versterken, repeaten of een mesh-netwerk instellen
  Heeft je huis meerdere verdiepingen of wil je ook ver achterin de tuin goed bereik hebben, dan is het signaal van je router waarschijnlijk nooit sterk genoeg. Gelukkig bestaan er veel gemakkelijke hulpmiddelen die dit snel oplossen. In de winkel bij jou in de buurt bespreken we graag de beste optie op basis van jouw situatie.

  Zo kun je kiezen voor een wifi-versterker die, zoals de naam doet vermoeden, je zwakke wifi signaal versterkt en je wifi-bereik daarmee vergroot. Een andere optie is de wifi repeater, waarmee je als het ware een kloon maakt van je router en deze plaatst op een andere plek in huis. Je bereik wordt op die manier verdubbeld. Moeilijk bereikbare plekken, zoals de slaapkamers boven of de zolder, hebben daarmee weer volledig wifi-bereik. Een derde optie is het instellen van een mesh-netwerk, waarbij je meerdere satellieten (of nodes) op verschillende plekken in huis plaatst die onderling communiceren en samen een groot netwerk vormen. Goede wifi gegarandeerd én beveiligd, waardoor in een klap al je smarthome apparaten, zoals een thermostaat of speaker, veilig zijn voor hackers.
   
 • Tip 3: herzie je pakket; vergelijk alle pakketten op jouw adres
  In sommige gevallen voldoet je huidige pakket simpelweg niet meer aan het online leven dat jij en je gezin nu leven. Gamen, 4k-streamen, meer devices; we doen het steeds meer. Dan is het altijd slim je huidige pakket eens goed onder de loep te nemen en je pakket aan te passen naar je huidige wensen. Zeker nu veel aanbieders prijsverhogingen hebben aangekondigd. Telecombinatie helpt je daar natuurlijk graag bij. Want bij Telecombinatie maak je jouw eigen keuzes en ben je niet gebonden aan een specifieke aanbieder of provider. Samen met onze adviseurs brengen we jouw wensen en de wensen van je gezin in kaart en kiezen daarna pas wat voor jou het beste abonnement is.

Vergelijk alle pakketten

Dus kom naar de winkel bij jou in de buurt of maak een afspraak voor een consult op afstand en we bekijken samen welk pakket het best bij je past!